Apa perlu buat

Sy konfius..lewat period dah 3hari tp cramp sengugut mcm period,kdg sakit sgt cuma on off shj.tp sy test result pregnant. Skrg sy sentiasa stndby je pakai pad. Perlu tak sy test semula? Tepat ke cblue ni? Dah boleh pegi klinik ke awal lagi #firstbaby #bantusharing #ttc1y+

Apa perlu buat
5 Các câu trả lời

1st&2nd baby sy double confirm dgn digital CB. belom pernah kena scam lagi awak. 1st baby masa double confirm guna CB naik mcm awak 1-2w. 2nd baby guna CB naik 2-3w. 1st baby dah 2tahun++ dan 2nd baby 4m++. boleh nk pergi scan untuk sah kan kehamilan awak dkt klinik swasta. tp awak jngn panik if doctor kata belom nampak pape or dinding rahim baru menebal. sbb kandungan masih baru. jadi normal. doctor akn minta awak dtg repeat scan semula 2mggu kemudian. kalau nak scan nmpk kantung awak boleh scan masa usia kandungan awak 6@7w. nak nampak baby dan heartbeat boleh scan masa kandungan awak 8@9w dan ke atas. selagi xde spotting/bleeding mean kandungan awak baik2 saja. jgn stress. continue makan asid folid sampai awak buku pink. elakkan buat kerja2 berat☺️.

1y trước

sama2 awak☺️. semoga dipermudahkan urusan awak🌻❤️

Saya pon sama ttc 1y . Waktu tu tak jangka pon pregnant sebab dah redho kalau ada ada kalau takde mungkin ada la tu rezekinya nanti . Period masa tu pon tak lewat lagi cuma rasa badan yang lain tu yang memula pakai yg biasa samar samar pastu tunggu seminggu saja la pakai clear blue ni . Naik macamni . Pastu cuba gi scan belum nmpak kantung hanya rahim menebal . So saya kene tunggu lagi 2week untuk repeat scan . Sementara tunggu repeat scan try buat test pakai yang biasa hari demi hari makin terang double line . Alhamdulillah sekarang dah masuk 6bulan . 🤲🏼

1y trước

Lepas 2weeks dah nampak kantung & janin

Saya sarankan awak check lagi seminggu. Bukan nak takutkan awak tapi saya pernah juga terjadi sebelum ni. Test upt double line, clearblue stated 1-2 weeks but then lepas 3 hari tu saya check balik -ve, clearblue not pregnant. Sampai ke sekarang saya check -ve je. So doc cakap tu chemical pregnancy 🥲 so better lagi lagi seminggu-2 minggu. Kalau +ve lagi awak memang confirm pregnant 😊

1-2 ni awal sangat lagi sis maksudnya baru 3-4w. Biasanya cb memang accurate lagi2 yang digital ni. InshaAllah memang ada dah. Tapi kalau scan pun belum nampak apa. Sis cuma berjaga2 jelah buat masa ni jangan buat kerja berat, banyakkan rehat. Lagi 2-3 minggu nanti baru sis gi scan 😊

1-2 ni maksudnya awal sngat2 lagitu. Scan pum confirm xnmpak. Baik tunggu 2-3 minggu lagi nnt baru scan. Saya awal2 pun mcm tu mmg tak scan. Lepas 2w baru pg scan masatu dah nmpak dah kantung.