Positif Gbs d trimester3

Sy keputehan takda laa sngat.. kluar pum yg jernih jer.. jrang sngat kluar lender yg puteh susu or hijau.. tpi sy d sahkan +gbs.. kbetuln mlam raye haji sy msuk emegency sbb bleeding.. jdi dktor OnG cuba swab cek gbs kebetulan dia msukkan "mucung itik" tu.. arini bru kluar kputusan nyer.. tpi dktor kk ckap ok jer klau dh thu awk +gbs.. snang nanti nk brsalin bgithu jer dktor nanti dia akan bgi sntikan antibiotik.. klau x bby sy nnti akan d than wad.. gbs ni xberi risiko pada si ibu.. tpi risiko bsar pada baby nnti n gbs jgak bleh mmbawa maut pada bby.. jdi ibu2 disini xslah pum nk cek gbs.. sblum trjadi bnda yg xingin ni baek cek.. kalu susah sngat nk cek kk.. cek jer klinik swasta cpat skit thu kputusan die nanti..

2 Các câu trả lời

seram pulak dgr sis. sy pun ada keputihan tp xde la wrna hijau atau kuning..dan xdela gatal. takut pulak dgr..kena swab keputihan gak ke ni??

5d trước

gdm sy takda sis.. hb jer low tu pum 10.9.. xprnah trun pum smpai 9 atau 8