Ragu-ragu

Sy keguguran semulajadi pada kandungan usia 5minggu, 5/6 sy keguguran dan sekarang bulan7 belum datang period lagi. Selepas berlaku keguguran sy buat test upt naik samar2, semakin hari semakin samar. 1 minggu lepas sy rasa pening/mual dan payudara pn rasa sedikit sakit dan perut pun kadang2 rasa sedikit cramp. Sy try bt test upt dh 4kali naik double line terang. Buat pengetahuan sy dh bersama suami selepas kering darah keguguran. Soalan sy boleh ke berlakunya kehamilan sedangkan sy belum datang period selepas berlakunya keguguran?

4 Các câu trả lời

Tahniah boleh jadi awak pregnant. Dan mmg boleh pregnant. Tu namanya lekat tak sempat period. Size janin nanti akan based on scan di klinik, sebab awak belum period. Tapi awak kena extra care tau. Normally kena rehatkan rahim dulu sebab rahim tu belum 100% pulih lepas keguguran. Bed rest & makan benda berkhasiat. Jgn buat benda berat2. Better awak jumpa doctor & dptkan duphaston sebab ada history gugur

1y trước

dh buat upt bnyk kali memang naik double line, cuma tak pergi jumpa doc lagi... Sekarang ni memang bnyak rest sbb risau jgak kn, sbb first hamil bulan6 tu kite aktif sgt kot sbb tu gugur

mcm saya gugur 30may. smlm bru scan . dh nmpk kantung 4week 3 day. moga brkembang dgn baik . sblum ni gugur sbb kndungan tk jdi. hrp kalini kandungan membesar dgn baik. doc tk bgi ubt kuat rahim sbb doc ckp tkde kajian yg kata ubt tu menjadi. ia sekadar utk positifkn pemikiran ibu mngndung yg consume. doc suh bedrest utk sbln sbb smlm kuar coklat sikit. doakan saya sis 😌

doktor takde suruh rest ke lepas keguguran? 😅

boleh,ovulasi ada je walaupun xperiod

1y trước

ooo ok faham😊