kerap minum manis

Sy jarang minum manis2, tp sejak pregnant ni saya kerap sgt minum manis. Dalam sehari sirap rose tu sy boleh minum satu jug 1L dan kdg2 lebih. Air kotak coklet dutch lady pun sy boleh habiskan 2 kotak besar dlm sehari. Tp sy takpenah kena gdm.. Soalan sy, ada tak ibu2 yg okay je babynya bila lahir walaupun byk minum manis? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

19 Các câu trả lời

saya kerap minum minuman manis bg anak kedua..dan ramai kata kerana is anak perumpuan😃😃😃 mmg anak perumpuan bg saya masha allah.. Minum la tp cuba kawal berpada pada..cuba amik minuman sihat manis spt jus buah

2y trước

sekarang berat baby berapa dan dah berapa weeks ?

ank first sy minum air manis je... air masak kurang , kdg beli air kotak jus fresh oren 1 hari tu dh habis sekotak besar. 😅 alhamdulillah bby okey , skng dh besar nk masuk 4 tahun dh ...

sama suka sgt minuman manis tpi sy sllu minum jus mangga yg dlm kotak tu...kdng risau juga tpi sgt² tringin...nak minum susah nak kawal...😢

2y trước

kann.. sy sejenis memang tak suka manis, tp taktahu bila pregnant ni memang takboleh tak minum manis2 dlm sehari 😅

Saya pun suka minum manis sejak pregnant tapi saya minum susu strawberry HL or vitagen je. Alang alang manis biar ada calcium sikit 🤣

kalau kerap minum manis puan kena kerap minum air masak juga kalau boleh air masak sehari 3liter atau lebih pun okey ..

sama . saya suka makan manis susu anmum apa semua bagai saya melantak . tapi alhamdulillah xde sangkut gdm .

Boleh minum air manis, tapi bykkan minum air kosong. Maybe takde gdm skrg, takut effect baby or mommy nanti

dah minum air gula dah?

dah minum air gula ka awak?

2y trước

dahh, sy tak sangkut