teruk mengandung kali ni

Sy gndung 6weeks ..teruk sangat rasa badan penuh angin...senak ulu hati,perut kembung teruk...duduk pun tak boleh baring pun sama..siksa rasa...mcm.org kena gerd/gastrik tu ....tidur malam pun ssah sb ulu hati terasa padat ...sape sni alami bnda sama mcm sy?

1 Trả lời

GERD memang antara side effect biasa pregnancy. banyakkan minum air, sikit2, supaya penghadaman lancar. makan pun jangan banyak sekaligus, makan kerap tapi sikit2. jangan makan benda pedas & acidic. basically jaga makan macam orang gastrik. kalau teruk sangat boleh dapatkan rawatan, ada ubat yg selamat untuk ibu mengandung.