bby x nak kuar lagi

sy due date 6/2/20 . tapi x de tanda2 nak bersalin lagi? bby x nak jumpe mama gn ayah nye ke? anak first mmg selalu lmbt ke cmne yee?

13 Các câu trả lời

Kadang² tarikh edd tu tak telly dengan kandungan. Apa pun, kalau dah smpai masa bersalin still tak keluar lagi kena rujuk doktor. Takut kena paksa bersalin je. Macam jiran katil sebelah sy. 2 kali masuk belon sebab baby dia dah lewat seminggu dari tarikh edd. Last² kena bedah. Apapun doa je laa yang baik². In Shaa Allah, semuanya akan oke.

5y trước

ouh yeke . allahuu😩 harap2 x de laa smpai jadi cm tuu😩

Ahhh sebab tu digalakkan utk ibu yg mengandui anak 1st ,, klu kandungan dH diatas 8bln jngan malas2... Harus bnyak aktiviti, dan olahraga agar baby cepat masuk kat jln lahir

5y trước

haa tu laa . org ckp kena bnyk berjalan kann😬😬 kena bnyk buat keje sikit . harap allah permudahkan sume nyee🤲🥰

saya due date 8/2. Tunggu jugak ni. Pujuk² jugak dia kat dalam. Org kata banyakkan berjalan. Tp sy bila banyakkan berjalan, belakang pula lenguh² 😅

sy betul2 due date bby kluar. mmg setiap hari exercise trun naik tangga rumah tingkat4 sbb xde lif 😅 semoga dipermudahkan segalanya 🤗

5y trước

tu laa . hari2 da pujuk dia soh cepat keluar🥰 tapi skrg perut kuat mengeras jee haa .

Xpe2.. nnti keluar la tu.. ckp2 sikit dgn baby.. sy pun post date 4 hari.. semoga dipermudahkan ye urusannya 😊

5y trước

hee . hari2 dah ckp dgn bby suruh cepat keluar haa🥰🥰

Kena rajin bgerak2 sis... Jalan2, menari2, Jalan itik ke.. Insyahallah dipermudahkan baby cepat keluar...

5y trước

aminn aminnn🤲🤲

same . due harini 6/2/2020 tapi baby nak duk kat dalam lagi 😅

5y trước

belom lagi😩😩 baru bukak 3cm .

sy 12.02 sis.. skrg xde tnda lagi. 🤤 dh kna seluk xde bukaan

Takdelah, bkn sbb anak pertama tp ikut condition ibu anak.

5y trước

wahh tahniah yee🥰

sama lah sis.. sya pun mcm tu jugak... due 9/2/2020

5y trước

ouh yeke . sama laa kita yee🥰 harap allah permudahkan sume nye🤲🥰