Ada tak mummy yang dah ambil vaksin untuk covid 19 ni? Boleh share tak pengalaman?

Sy di panggil utk t/janji tp dilema nk pg ke tak. Kandungan baru 16 week

3 Các câu trả lời

Pergi jelah. Kenapa dilema? Vaccine tu selamat don’t worry. First dose saya masa pregnant 2/3 week, time tu tak tau pregnant, Alhamdulillah baby ok je sampai sekarang. Dah complete pon dose. Tak payah ragu2 dengan vaccine, better ambik daripada kena covid. Nanti menyesal tak sudah. At least kalau kena covid after dah vaccine, takdelah teruk sampai kena on oxygen & keluarkan baby awal

Yakin dgn pilihan, niat ikhtiar utk bendung Covid. Klu ditakdirkan kena pun, ramai yg kena tp tidak seteruk yg tk ada vaksin lgsg. Jgn terlalu fikir pasal ketidakpastian pasal vaksin ni. Kita tk boleh nk terlalu gali benda yg tk ada kepastian. Dlm Islam pun larang kalau tk silap. Husnuzon, tawakkal. Buat pilihan terbaik utk puan dan keluarga.

saya dua ambik vaksin. dapat sinovac lagi. alhamdulillah tkde kesan sampingan. yakin je sis