Perut Kecil

Sy dh preggy 12 Minggu 3 Hari. Tapi kenapa nampak perut sy kecik mcm 9 minggu lagi ye? AdakahNormal?

35 Các câu trả lời

Jangan risau ya. Normal je tu. Sy dah nak masuk 8bulan, tp org keliling pun ada yg sedar dgn tak sedar sy pregnant klu tak diberitahu sbb perut nampak kecil. As long as baby kita membesar dgn sihat dah cukup buat hati tenang. Nanti jangan terasa ya klu org tegur perut kecil. Sbb sy pernah melalui situasi tu, and sy positif kan diri dengan cakap “tak apa, yg penting baby sihat dan membesar dengan elok”

Tk payah runsing kn kepala baby bump kecil ke bsr, yg penting kandungan tu sihat, mkn vitamin yg doc bg, lain org lain, mcm sy anak first baby bump tk bsr pn. 38w pn masih bole pakai tshirt sblm preggy, skali bayi kluar 3.4kg, jgn stress kn diri, enjoy your pregnancy moment,

4y trước

setuju..enjoy pregnancy journey masing2..tak perlu nk compare2.. yg penting doa byk2 Allah permudahkan ibu dan baby 😊

Anak first ke? Normal kalau masih belum nampak perut membesar, first baby sy dulu 6 bulan bru nampak mengandung. Second baby skg, bru 3 bulan da nampak ke depan dah perut. Ahahaha mungkin sbb da ada ruang. Chill je sis!

normal sis. saya dah 6 bulan pun masih muat pakai jeans. last checkup minggu lepas berat saya 48.3kg. nurse siap tanya lagi saya ni tak makan ke padahal punya banyak saya makan. semua benda manis.

boleh check dpt apps ni..size bby pd usia 12w bsr mana.. klu da tgok baru fhm kn prut msih kcil. kebiasaannya..perut mula mmbsr bila 4bln keatas

4y trước

Btul. Kalau besar rambutan tu mana la nk nampak baby bump lagi. Hehe

normal...sy dh 21w pun still nmpk cm 10w ...its okay...sbb lain2 org, lain2 bdn dia...ad yg dh dkt due pun, org xsdar dia pregnant...

masuk 20w nnt perot terus besar..xperlu bt kiraan week by week..mmg selalu cmtu..kebanyakkan..

Sy pula dah nak msuk 15 weeks. Kicik ja babybump tpi klau lepas mkn mcm mengandung 6 bln.

perut saya 20w baru nampak buncit sis. masa 12w dulu, leperrrr je macam tak pregnant 😂

Normal je sis. Jgn risau. Yg penting bby kt dlm tu sihat dan perkembangan nye ok..