UPT NEGATIVE

Hi sy dh delay period 10 hari.. test upt still negative. And asyik lapar memanjang je.. ada tak kes mcm sy ye upt -ve tp sbnrnya hamil?

11 Các câu trả lời

Pengalaman sy pregnant anak first, x ada tanda apa2 pun. Period mmg jenis irregular so x expect pun pregnant masa tu. Cuma 1 hari tu tiba2 je terjaga pukul 3am sbb sakit sangat mcm senggugut. Bila mkn panadol, sakit hilang. Berterusan sampai dekat seminggu. Pegi klinik, cek upt, negatif. Pegi hospital, siap scan, kosong. Last2, pegi hospital swasta, buat urine lab test dgn test darah, +ve pregnant. Dah sebulan. Kali kedua pregnant pun sama. Tp kali ni ada simptom mcm morning sickness tp upt negatif je tiap kali cek sampai rasa stress. Tp tu la. Firasat ibu slalunya betol. Pegi hospital swasta, buat test darah, +ve pregnant. Dah 5w. Bila test upt kat rumah lepas tu, elok pulak naik 2 line.

sama macam saya. saya first pregnant. kerap lapar tapi tiada tanda morning sickness. dah cek pon still negative. pastu seminggu lepastu cek lagi sekali. Double line tapi samar. Terus gi klinik. Doc kata betul awak pregnant tapi baru lagi sebab tu samar double line dia.

sy nk dekat dua bulan dh ni. mse delay period 2 minggu chek -ve msuk minggu ke 3 chek lg still -ve mybe perubahan hormon kot. lgpun tk ready lg nk tmbah 1 lg..no 1 bru sthun 4 bln. lg pun nk kerja..tkda gaji duk umah je. semoga ada rezeki untuk sis☺️

Cuba lgi tgu Sbulan sis,lpstu check urine lgi/lebih jelas.sy jnis period delay&lmbat,jadi xda kepastian preggy ke x.Sy tgu sbulan utk buat urine test tu.utk betul2 tahu diri memang preggy.

Sy bln awl bln 9 dh start prgnt..tnda2 breast skt ada dh..tp bln 10 ptghn br detect pstf upt tu sis..pdhl tiap mgu sy test..still ngtf..last2 bln 10 br double line..normal la rsny..

1y trước

Maksudnya sis da lewat brapa hari dr tarikh jangkaan sepatutnya period?

cba tggu smggu dua lgi.. then repeat test, sbb sy pun ke3 mggu delay period bru naik double line terang..msa semggu dua lewat tu.. upt sy msi -ve..semoga ada rezeki sis☺️

1y trước

Boleh tanya, sis jenis regular period x?

sy mcm tu la.buat upt sndri negatif..seminggu lepas tu g buat kt klinik bru naik 2line..sblm mmg da demam2 teruk.igt kne covid😁😁

saya mcm sis delay 12 hari baru naik samar² double line saya geram p scan confirm pregnent 🤣🤣🤣 dh 7week upenyaaa

1y trước

tak ada sebab sy mmg tak mabuk tak apa cuma period delay je

pergi klinik sis.. minta buat ujian kandungan. boleh buat guna ujian darah juga kalau nak betul2 punya results

cuba tunggu seminggu lagi. kalau sis tak sabar and ada duit lebih, boleh cek beta hcg dekat klinik. lebih accurate.