Serah Diri GDM

hi sy dh 39 minggu 2 hari, kena serah diri 22/12.. Saya nak tanya, kalau takde tanda,memang possibly laluan xde bukaan ye? sbb skg saya masih xde ape² tanda.. selalunya serah diri ,apa prosedur doc ye ?

2 Các câu trả lời

Sy sepatotnya bersalin 22/12.tp sbb bsp tak cantik 37 week dah kena serah diri untuk induce. Utk induce kali pertama doc akan ltk ubat untuk lembut kan bukaan rahim. Tak boleh berdiri n kencing utk dua jam. Esok pagi check bukaan masih 1 cm, kena induce belon...kalau sakit sgt masa induce belon bgthu nurse utk check bukanan.kalau dah 4 cm dh tolak pergi labor room.. Pengalaman sy. Selamat bersalin 4/12

biasa doc akan induce..kalau 1st baby boleh 2x induce bawah..kalau mcm sy aritu baby 2nd doc urut bagi jalan bukak sikit..sbb previous scar jadi doc akan induce skali je