Neurogain n obical

Hi.sy dh 20 minggu n ade gdm ingat nk tmbh supplement obical n neurogain. Ok ke??

5 Các câu trả lời

Lepas dpt tahu GDM, doc ada sarankan jumpa dietitian x? sy ada GDM juga. KK kat sini x bg apa supplemen & tak advise apa2 beli suplemen. Mereka jadualkan saya ikut kelas 1 jam je dgn dietitian. Lps tu ikut je apa yg dietitian tips. No sugar & less carbohidrat diet. Alhamdulillah, sy boleh ikut diet tu sbb masa tu selera makan saya kurang dan alahan. setakat ni saya GDM on diet je. Berusaha control jgk makan sbb dah masuk 2nd trimister ni, selera makan dah naik mendadak. Makan pulak kuantiti banyak. 😬😬😅 Minggu nak buat BSP kena la pulun ikut diet dietitian. Haha.. Lagi pun sy kena put on weight sbb berat saya turun masa last check up dgn doc. 😬😬

klau x suka minum susu. ok je nk amik obical. nanti dh msuk 27w kaki akn sllu krem. gusi berdarah..boleh la mkn dh pil kalsium tu. mcm saya. susu minum, obical pon amik. sbb gusi berdarah dgn kaki sllu krem

Selalunya dose yang doctor beri dah mencukupi. Tapi sebab apa puan nak tambah dose? Selalunya better tanya doctor puan. tapi setahu saya memang tak perlu tambah dose la

apa2 supplement yg kita nk amalkan mesti dapatkan nasihat doktor dulu puan

better consult doktor