saja nak kongsi pengalaman.

sy dah bersalin 4 hb hari tu.. smpi skrang sy tak brapa pasti sakit bersalin tu mcm mana rasanya.. sbb sebelum sy bersalin hmpr 5 hr berturut2 saya sakit s contraction kat perut smpi saya kena admit la sbb doc kata contraction lawa smpi saja pembukaan sy 4 cm doc dah masukkan sy di labour room.. sbb contraction kat perut sy kuat sgt, smpi sy pun tak pasti sakit nak bersalin tu mcm mana rasanya.. pas dah bersalin normal tu, doc jahit di bwh, tp mmg serius sy tak rasa apa2 masa jahitan tu... sbb contraction di perut tak hilang lg.. alhamdulillah semuanya dipermudahkan baby sy doc timbang 3 kg... sy & suami terkejut 3 kg?? wah. semangat... sbb abg dia 2 lebih je.. adik plak 3.. alhamdulillah... ni lah puteri sy yg sulong, dan penyatu family saya & family suami saya... adalah hikmahnya allah hadirkan hanan puteriku..

12 Các câu trả lời

alhamdulillah..semoga dipermudahkan semue urusan kita semua..saya dh hampir 38 minggu..mengeras di perut..sakit belakang..Di bawah perut..pegi klinik baru 1cm..pulang ke rumah dah dekat 5_6 hari kadang mngeras balik..anak ke 2..jarak 10 tahun..Allahuakbar..semoga dipermudahkan urusan bersalin normal..aamin..due date seblum 7 mei 2022..doakan saya semuaa..ibu dan bayi sihat dan bayi selamat dilahir kan..aamin..aamin Ya Mujib..

2y trước

samalah start sdh sakit senggugut, dgn mengeras. belum ada tanda kluar lendir atau pecah ketuban. mungkin dlm ini minggu 😉. harap2 semua dipermudahkan

Alhamdulillah mudah bersalin..tahniah..doakan saya n bakal ibu2 disini dpat mudah bersalin jgak yer..

Tahniah.. Semoga rezeki masuk mencurah2 untuk family...

5y trước

aaaamiiin.. insha allah.. rezeki allah tak pernah salah alamat..

Contraction mmg sgt memyakitkan....

Sis rse skit contraction kt prut tu cmne

4y trước

sakit yg tak bleh nak ckp mcm mana la.. rasa sakit smpi pergerakan baby pun tak terasa sgt.. smpi sy kene mcm sakit perut mcm memulas nak berak , tp tak lepas..

Alhamdulillah...tahniah sis

Tahniah