keguguran

Sy dah 8minggu tp bila scan hanya nmpk kantung tp baby xnmpk.. doktor suspect keguguran..tp spanjang tempoh nie xda pon pendarahan apa2.. macam mana tu

10 Các câu trả lời

Sma mcm saya, dh 8week disebabkn pendarahan td pegi hosp, doc scan tak dpt kesan degupan jantung, hanya kantung. Tdi doc dh tnye nk mkn pil @ cuci sbb dh suspect baby takde. pastu doc tnya pakar, mungkin baby boleh survise. pakar suh tengok dlu dlm masa 2week lgi klau takde apa2 jugak mungkin baby dh takde. Pendarahan mcm time period, sakit dia mcm senggugut. Igt nk pegi scan dekat klinik swasta. Doc cakap klinik swasta peralatan lgi canggih.

Same sis. Sy baru habis pantang. Scan masa 8w ade kantung. Repeat scan masa 10w dgn pakar, still xde baby. Kantung je ade tu pon saiz 6w. Tggu trun drah atau kantung jatuh sndri.. Xjatuh².. 11w masuk wad untuk d&c..

4y trước

Kn.. xda rezeki kita lg tu.. benda nie normal dr kta..semua tu kuasa Allah ja.. kita dos ja byk2

Sy pn 8w3d....scan doc ckp ada baby..cuma jantung xnmpk...doc ckp mayb missed miscarriage....sedihnya rs...doc sruh scan balik 2w nnti...

saya tgh alami..sya 14wk tp smlm scan dktr ckp bby x jdi.. xde pndrhn pon brlaku... dktr bgi tmpoh 2mggu utk bnkntung jtuh sndri klu x cuci

4y trước

sakit x cuci

Check lagi dua minggu tp pg klinik swasta lain pula . Jgn pg tmpt sama

Semoga xde ape2 yg serius... Insyallah ade baby dlm tu..

masih awal nak nampak baby . scan lg dalam 10w keatas.

4y trước

Transvaginal scan rsenye..scan dr bawah

Takpe in shaa Allah. Jangan skip folic acid dan susu.

4y trước

Baik

Apa2 pon try check jugak dekat klinik swasta.

Sis cek 2weeks lge