7 week 2day

Ada sapa x pengalaman mcm sya,sya bleeding start 5 week,sekarang dah 7 week.masih bleeding wlupun kadang sikit betul keluar,kadang2 mlm x kluar.siang sikit kluar mcm org yg nak stop period.kadang2 bnyak tp x penuh pantliner (time tu guna pantliner sja) lps tu sya tukar pkai pad takut bnyk kluar.tp bila tukar x kluar pulak.warna darah kbnyakn warna hitam coklat mcm.kdang ada jugk merah cuma x kerap n bnyka.sebelum nie doktor scan x nmpk apa2.lps tu pegi hospital klai ke-4 doktor scan cuma nmpk kantung,doktor kata kantung x cantik.time nie scan 23 hb 7.appointment lg 29 hb 7..tp nie bnyk klai doktor scan ..smpai 4 org doktor scan dri bawah.scan kantung xda.setiap kli pegi hospital dah 5 kali,doktor ambik ujian darah.setiap kli result kluar bacaan ada mula naik lps tu trun,trun,naik,naik.doktor pun kata pelik,appointment 1 hb 8 nie doktor nak ambik darah lgi.kali nie dia kata akan bgi jawapan diaorg akan buat apa.doktor pakar ada ckp mungkin kandung x menjadi atau kandung luar rahim yg x menjadi jugk..doktor sudah check bahagian luar rahim tp sya xda rasa sakit apa2.doktor kata bahagian luar rahim xda bengkak smua.klau keguguran pun xda kluar daging2 dan xde pendarahan bnyak..saya risau doktor bagi keputusan kena cuci dlm 1 hb nie..skrang nie sya ada sakit2 belakang dgn paru dara saja.

7 Các câu trả lời

saya pernah ada pengalaman ni sis.. masa scan 6w nampak kantung saja..lepas beberapa hari tiba² bleeding...lepas tu stop.. tapi ada spotting² kerap..tapi sikit..kdg² pagi..kdg² malam.. spotting darah coklat² mcm nak habis period..pergi scan doc cakap kantung nampak xnormal even da ada janin.. nak masuk 9w..tetibe perut sakit mcm nak period..tengah hari bleeding teruk..pergi hsptl doc scan da xjumpa heartbeat baby..so doc cakap saya mungkin keguguran..bleeding agak teruk sampai pitam doc terpaksa cuci..sakit hanya Allah je yang tahu..

sy pun sama dgn sis tpi 2kali keluar darah . sbb sy brsama suami tpi skrg kmi da stop da. smlm refer pakar doc cakap nmpk kntung lg. dia suruh dtg 2minggu lg. harap ada perkembanngan lah. sy doa km moga urusan sis d permudah kan. semoga kandungan sis baik2 sja.🤲🏻🙏🏻

sy masa pregnant anak no 4 mmg bleeding smpai la masuk 3 bulan, alhamdulillah bby survive n skrg dah 2 tahun lebih. bila check time tu doc ckp uri sy nmpk ke bawah sikit sbb tu jd bleeding. semoga urusan sis dipermudahkan ya. harini dah 2/8 ada apa2 update ke sis?

2y trước

bila scan uri sy ke bawah sikit sbb tu bleeding sis, keluar darah mcm period mmg risau. tp masa tu mmg sy x buat kerja yg berat2 la sbb risau kan. alhamdulillah lepas 3 bulan bleeding pun stop.

Sy pun bleeding on off sis,tp da nampak jantung bby,sy pun risau juga ni.think positive saja sis.harap2 semua ok ja,sy mmng ada sejarah bleeding masa pregnant,,

2y trước

Aamiin sis,sma2 kita jaga kandungan kali ni ya,muda mudahan xda apa2,sis bedrest ja .folic acid jgn lupa makan

Semoga urusan sis dipermudahkan..sy pun skrg on off bleeding..penat jugk mental tp sy usaha xnak putus asa lg..doa byk2 sis moga ada keajaiban untuk kita..

2y trước

jgn stress2 ya. org kata tak baik utk kandungan. moga yg baik2 utk semua mommy yg menanti zuriat ❤️

sy takde pnglman mcm sis tpi semoga urusan sis dipermudahkan ye..

so sis, apa update ya?