Kedudukan baby

Sy dah 22w.. alhamdulillah bby mmg aktif .. Yg sy perasan bby kerap sgt menendang dkt bawah perut.. Bkn dkt atas perut.. Tu tanda nye bby masih lagi breech ke? Last scan mse genap 20w mmg kepala bby dkt atas kaki kt bawah.. dn dktor kata uri rendah.. Cuma x ttup jalan lgi la. lepastu perut sy dkt bhgian bawah rasa berat sngat.. Sy bru 5bulan lbih tpi berat nye mcm dh sarat.. Ke tu disebabkan uri rendah? ada yg tau tak?

1 Trả lời

20-23w baby mmg area pusat lg. nanti dah 24w keatas baru dia membesar atas dari pusat. baby byk ruang lg so takda masalah pun kepala atas/bawah. nanti dia berpusing2 dlm tu. no worries ya mommy