muntah dan loya

Hi..sy dah 10 minggu pregnant..hari2 muntah dan pening kepala...kdg2 smpi x larat nk muntah..selalunya smpi bila simptom ini? Ada tips x nk kurangkan muntah2 dan loya ni...

31 Các câu trả lời

Smpi hbs trimester 1..inshaAllah trimester 2 dh kurg sy pon camtue skrg trmstr 2 takde lg munth2 alhmdulillah..sy dpt obt dr doc kurgkn rsa munth jer..tu pon msh munth2 tp x trlalu teruk sgt..

sy pon..smpai x larat la dgn muntah ni.. mkan ape pon pasti kluar balik...hari2 nangis sbb muntah.... tu x masuk dgn alahan bau lagi... makin mnjadi2 la muntah ni... smpi bile kah nk reda😭😭

2y trước

Sehari sis muntah berapa kali? Saya ni setiap apa saya makan apa saya minum mesti saya akan muntah. Lebih 10kali sehari. Perut pun pedih sangat. Muntah keluar asid kuning tu. Patut ke pergi hospital atau bertahan 😭

Amalkan selalu makan buah2. InshaAllah akan ok.. sbb sy dari awal smpi skrg 31weeks. Loya terus makan buah. alhamdulillah. Lega dan kenyang. Good luck ya sis💪😊

Tu normal,Sya muntah2 teruk dari 8weeks sampai Dh masuk 14week,lepas tu alhamdulillah ok..sekrg 24weeks hnya boleh makan benda yng manis2 je

samalah..saya pun minggu ke10 smpi balik2 pergi hospital tambah air.. skrg sa try makan biskut beras masin dan biskut hap seng..ada ok sikit..

boleh inform doc. sy muntah teruk sampai berat turun 12kg. doc bg sy ubat tahan muntah. wajib mkn 2x sehari. habis jer g ambil kat kk.

If still can bear the symptoms, no need to drink any meds, if you can't bear it, go to your doctor and ask for presciption for neusea

Sy msok bln ke5 trs hlg alahan tu alah pada bau je xhbs2.. Sbun perfume tumis bwg putih ha tu sy xblh yg mntah loya da xde

Depends... normally 12weeks bru hilg tp depends pd org jgak sy..17weeks bru btol2 hilg alahan semua..

Sy dulu masuk 2nd trimester ok dah. Bole makan mcm biasa. 😂 Nak elak muntah bole makan buah hee