Susu formula

Sy da cuba bagi susu duchtbby,lactogen,snow,dupro,anmunlac, enfalac .. dia buat ank sy cirit dan naik ruam merah hingga menbengkak mata ! Ada sesiapa berpengalaman adkah anak sy x sesuai minum susu lembu dan kalau patut tukar sy bli susu kambing atau susu soya ?? #firstmom

2 Các câu trả lời

bby sis mcm bby sy mse bru lahir,mcm2 susu try..ad yg sembelit,ad yg cirit birit. klau blh sy cadang..lps drpd tu,sy try beli susu yg free lactose..atau rendah lactose. tp klau untuk kes bby cm ni..better yg free lactose..cuba sis try susu jenama nestle ( NAN FREE LACTOSE ) sy pkai ni smpai skrg..tp nan ni klau tkda stock, memg menjajau mencari.. tak pun ( NAN HA ) Yg ni harga agk keras sikit. alhamdulillah..lps minum susu nan bru berak ank kembali normal.

mybe ank mummy lactose intolerance.. nak lebih pasti boleh consult dgn doktor.