Pms @ pregnant

Sy cek 2hari upt sy samar2 sgt..tp esok due period. Tanda2 hamil pun takde,cuma cramp nak period je. Breast pun sakit biasa nak period tu. Bole berharap lagi tak.. Mcmna korang dpt tahu simptom pregnant ye,cuba share😂

9 Các câu trả lời

Saya takda simptom , pastu ada masalah period tak teratur lagi .. Anak pertama dapat tahu 14w itu pun melalui scan saya pun tak ingat bila tarikh period saya haha sebab memang dah biasa period takda sampai berbulan2 bila cek negatif .. 6tahun ttc bayangkanlah setiap kali period takda saya cek negatif .. Tetiba je tah macam mana pastu cek naik double line , itupun sebab suami tegur cakap perut makin besar saya jawap jelah sebab dah gemuk padahal dah ada baby dalam perut patutla saya pakai seluar jeans rasa senak je sakit nasibla takda pape jadi kat anak saya .. Anak yang kedua pula takda period saya cek negatif juga , pastu saya tunggu dalam 2bulan lebih cek baru ada double line pastu bila scan usia baby awal lagi ada kantung ja mula jadi overthinking pula sedih pun ada .. Dapat kesan usia kandungan masuk 14w baru lah nampak bentuk dia anak kedua memang suka kuat berahsia sangat dari awal pregnant sampai nak dekat bersalin susah nak tahu gender apa dah bersalin baru tahu hahaa .. ALHAMDULILLAH dapat sepasang anak pertama perempuan yang kedua lelaki .. terus trauma dah nak pregnant lagi saya pakai implan terus haba takut termengandung lagi 😄tekanan weh nak jaga anak yang sulung masih 2tahun kedua dah 2bulan .. Semoga sis ada rezeki merasa jadi ibu ..

mcm sy 1st baby sebab delay period. terdetik nk check upt. check pakai upt strip biasa dulu. bila confirm naik double line baru beli digital clear blue pula utk check. 2nd baby. susu badan drop teruk. ni check mmg sebelom period. pakai upt strip. naik double line. tunggu delay period test semula naik double line. kemudian confirm dgn digital clear blue

Lewat period 2minggu baru boleh agak . Kalau belum lewat period, or baru sehari dua lewat, tak boleh nak ckp. Sebab simptom priod n early prgnancy lebih kurang sama. Breast sakit, cramp, rasa nak muntah, pening semua tu lebih kurang dgn simptom period. Nanti lewat seminggu 2, beli upt check ye.

saya dah lewat period 19 hari . saya dh test 2 hari line samar2 , tapi saya try upt brand lain negative. pinggang sakit & perut rsa cramps skit . Doakan saya supaya dpt good news , kawin dh 8 tahun masih belum ada rezeki 🥹

1y trước

inshaAllah.smga ada good news aameen

Mcm sy masa 1st pregnant lewat period, pening2 kepala, teringin nak makan masam2, rasa denyut2 kat bhgn ari2. Cek upt - ve pd mula nya. Sy try cek lg upt smggu lepas tu +ve.

1y trước

lepas delay baru positif ke sis?

simptom.saya kaki bengkak .. masa tu baru lewat period 3 hari..x terdetik nk cek..balik keje tgok kaki bengkak & teringay dh lewat period..cube naseb cek mmg +ve ..

Simptom period + mengandung sy sama.. tergerak hati nk check sbb period lewat 2hari.. Nanti awk da lewat period check upt lagi sekali..bnyk2 doa 😉

Simptom period and pregnant saya sama haha. Cuma tergerak hati nak check. Tu je

bole cek upt kalau nak