3 weeks 6 day UPT positive

Sy cek 2 hari sebelum tarikh period, mse tu upt strip samar2 positive, and pagi cek clear blue dpt mcm ni. Cek dgn doktor dia kate negative and kantung x nmpk lagi. Sy risau since sy bnyak kerja berat..tu yg nk cek awal so that bole berjaga jaga. Doctor suruh dtg lagi 2 minggu utk cek. Agak2 Clear blue ni mmg tepat ke?#firstbaby #firstmom

3 weeks 6 day UPT positive
17 Các câu trả lời

Masi awal ni sis, kalau gi scan pun blm nampak. Banyakkan rehat ye sis. Tunggu minggu 8 cam tu bole try gi scan kat swasta. Slalunya 8 minggu da bole nampak

3weeks mmg kecik lgi... sbb bru nk jdi , nk nmpk kntung bby smua tunggu 6weeks ke atas... kt situ bru boleh detect kira smua

baru lg sis..scan pn mmg xnmpk tggu 8mggu keatas scan lg ..in shaa Allah nmpk dh kantung..

Tahniah awak jaga diri dan kandungan baik2 😍 . Bila la turn saya nk dpt mcm ni .

cuba elakkan lakukan kerja2 berat. boleh cuba buat beta hcg awak

2y trước

Pada masa awal kehamilan, sejurus ujian UPT menjadi positif, ultrasound tidak boleh nampak atau mengesan kehamilan ini. Kalau belum nampak dalam Ultrasound, ini tidak bermakna anda tidak hamil. Walaupun tak nampak dalam ultrasound, jika UPT anda positif, maka anda masih disahkan HAMIL. Sebab Ultrasound tidak digunakan untuk diagnosis atau pengesahan kehamilan. Masa yang terbaik untuk membuat Ultrasound scan yang PERTAMA ialah di antara 11 minggu dan 14 minggu kehamilan. Inilah masa terbaik untuk mengesahkan tarikh EDD yang paling tepat, selain daripada memastikan tempurung kepala janin sudah terbentuk (iaitu tiada anencephaly), jika kembar untuk memastikan berapa kantung dan berapa uri, dan melihat jika ada kecacatan yang serious yang tak boleh di lihat dalam scan yang terlalu awal. Jadi, ibu-ibu hamil tidak perlu diberikan temujanji untuk ultrasound sebelum 11 minggu kehamilan (iaitu 11 minggu dari hari pertama haid yang terakhir). Pengecualiannya untuk ultrasound scan di awal ke

y no mmg pling tepat lah antara semua upt.... elakkn kerja berat sis

Tahniah puan..semoga baby sihat membesar ,bila la sya mcm ni positif😪

2y trước

Insha allah turn puan selepas ini amin