3x buat upt, positive. Bila perlu jumpa doct?

Sy buat upt 3x positive. Kalau ikut kiraan, 5weeks. Sy perlu scan skrg or tggu lg bbrp minggu?gambar pertama, smlm. Gmbr kedua, pg tadi... #pleasehelp

3x buat upt, positive. Bila perlu jumpa doct?
13 Các câu trả lời

wow alhamdulilah tahniah. Actually saya pernah tanya soalan yg sama kepada nurse. Nurse cakap lebih baik untuk buat buku pink 10 minggu ke atas Dan digalakkan untuk scan dahulu di swasta (kantung,baby kedudukan dalam rahim,etc) bila dah scan Bawa sekali semasa buat buku 😊 Take care and happy always 😊

2y trước

Ok awak. Terima kasih ye😊

tnggu lagi 2 mnggu,awl2 x nmpk.tpi klau nk confirm kan boleh je pegi.mcm sy smlm pegi confirm kan nmpk kantung je bru 5w2D .DR bagi lagi 2 mnggu scan balik utk tngok janin dgn heartbeat.

Haritu 6w nak g check, staff klinik swasta reccomend datang dalam 8/9 weeks sbb selalu tak nampak lagi, nanti kena bayar 2 kali. KK pun nanti dlm 10w baru bukak buku pink

sy masa scan 6w alhamdullilah dah nmpk kantung,baby skli dgr heartbeat.. better pegi lewat sikit.. nnti scan awal x nmpk awak risau.. fikir mcm²

Klu masih boleh bersabar…..tunggu lama sikit…klu dah x sabar sgt……boleh lah pegi klinik…….tapi klu scan pun xnampak lagi…….

Klau sy scan ja sbb nk confirm., sy 5w5d dah scan nmpak kantung., tpi 2minggu lgi dr akan suruh datang second scan 😊

Saya scan minggu 6 dari vagina, nampak jantung baby. Dari perut, tak jelas. Saya tak de scan lain sebelum tu.

Kalau sy scan je just to cnfirm gestational sac ada dalam rahim 😊

tahniah, boleh je terus jumpa doc utk pengesahan dan scan terus

mkcik sy suh g scan 10weeks keatas..