7 minggu pregnant

Sy bru lg mengandung .. dah brp hari tak nak makan .. sy hanya bergantung pada air oren shaja ... Rsa tak bemaya sgt .. asyik muntah .. bnyk tidur .. perut rsa lapar . Tp sy tak bole nak makan sbb tak lalu ... Bahaya ke klau ibu mengandung tak makan lgsg .. dan hanya mnum air oren stiap hari ..?

1 Trả lời

bhye sis . nt awk xd tenaga . bby pon xdpt khasiat yg ckop dlm perot tu . air oren tu ari2 amal mungkin sia bole kne kencing manis. sis bole try cri mknn yg sis rse bole mkn . mcm biskut kering ke . roti ke . atau mtk suami yg msk . sesetgh ibu preggy xbole mkn mknn yg dy msk sndri tpi bila org lain msk ok je mkn . klau mcm sambal2 sy xsaran kn sis mkn sbb mmg akn loya . minyk2 pon same . sis bole try mkn nasi kosong dn serunding ke . atau pon bole juga mkn sup kosong n xbpe rse tu . mcm tawar sikit . ikan bakar pon bole try . sy spnjg awl preggy tu pon alahan teruk . malah ke dapo msk shje pon sy munth2 tpi trpkse msk sbb ad ank lg 2msih kecik . sy pon xbole mkn semua yg sy nmpk atau msk . tpi sy try mkn juga nasi ciput je tpi lauk dy mcm org pntg . kdg nasi kosong dgn ikan bakar . lalu la sikit mkn wlau pon xsedp . lps tu mkn biskut kering . nk sedp sikit cicah milo kurg manis n xbpe pekat tu sbb klau pekat pon munth . kdg mkn tawar mcm tu je . xsedp tpi lalu la juga . sis bole try dlu mcm mne ye .

5y trước

Okay.. Terima kasih 😍