pantang

Sy br keguguran dlm semggu.. complete miscarriage...nk tny mommies yg Ade pengalaman.... 1.brp lame tempoh berpantang 2.tempoh berpantang bersama suami 3.tempoh untuk merancang kehamilan semula

16 Các câu trả lời

Sy pantang mkn sebulan. Masatu baby gugur 10w. Kandungan tak menjadi. Complete miscarriage. Sy pantang mcm org bersalin lebih krg 2 minggu.Siap urut naikkan peranakan balik. Bila jumpa pakar dia kata seeloknya 3x cycle baru rancang semula. Tp kalau rezeki awal pun takpe. Lepas 2 minggu pantang tu sy terus mkn iberet non stop. Alhamdulillah 2 bln lebih lepastu dh lekat balik. Skrg sy dh 25w 😊 semoga ada rezeki utk sis.

5y trước

Iberet yg biasa tu sis. Iberet 500. Cuma bau dia kuat sikitlah. Kalau sis tahan boleh try amek.

1. Tempoh berpantang depends kandungan da brape minggu sis. Mcm sye, sye pantang 2mnggu je. 2. Berpantang dengan husband dlm sebulan lebih lepas habis pantang. Kalau bersama pun buat cara lain yg x efek bawah. 3. Lepas 3x suci haid, bru ttc semula sbb naj kasi rahim betul2 sembuh & kuat Alhamdulillah ttc terus lekat. Skarang da 11w 🤗 semoga ade rezeki sis lagi nnt in shaa allah, amin ♥️

5y trước

Tq sis

Sy pantang 2minggu.. Tak campur dgn suami dlm sebulan lebih jgk.. Sbb suami trauma, takut sy sakit.. Pantang utk next pregnancy, 3 kali suci.. Bulan 3 bulan, tp 3 kali dtg period 😊 skrg baru habis suci yg ke 3,so baru TTC semula..

sy tak bpantg pon.. kdungn time tu bru 5week 3dy.. tahu pn sbb test upt.. xsempt check klink.. spoting n trus bleeding byk n ada ktulan cmtu... n trus kluar drh mcm period biasa.... n now 8 bln tggu prgy yg ke2..

5y trước

mcm kes sy ..doc ckp kandungan xmenjadi...dlm masa sama terus period keluar....

1.sye pantang 2minggu 2.pantang dengan suami sebulan lebih 3.dlm tempoh merancang tuh sye bnyak bsenam, jga pngambilan mkanan & mkn folin asd.. alhamdulillah sbln lps tuh sye prgnt bby twin..

5y trước

Tahniah sis... bestnya twin.. sy baru miscarriage 3days... doakan rezeki dy cpt mcm sis n dpt twin ye😘

Saya berpantang bersama dalam 2 minggu lebih, pantang makan benda2 sejuk n panas dalam 44 hari, dia actually ikut badan, rasa dah kuat tu okay je nk pantang berapa lama pun sis, tp tak kurang dr 2 minggu ye..

5y trước

Ok sis...tq

sy pernah...awal thn lepas...gugur masa 6weeks,xtau pun mase tu pregnant...sy pantang mkn 2 mggu je...pantang ngn suami lebih kurang sebulan..puasa baru ni bru dpt rezeki..skrg da 8 bulan

2 mggu lebih sy pantang. Dengan suami sebulan lebih. Rancang hamil elok lpas 3x suci haid. Lepas 6 bln gugur skrg sy prgnnt 6w. Semoga ada rezeki sis lepasni 😊

Sy baru habis pantang selama 2weeks.takde mengurut mcm bersalin sebelum² ni sbb doc sahkan ada cyst.next month baru sy scan semula tgk cyst makin besar atau megecut.

1. pantang 40 hari 2. pantang 40 hari 3. 6 / 8 bulan sbb nak pastikan dalaman kita betul2 sehat itu kalau sye laaa.. 😊