tanda2 nk bersalin

Sy br 37weeks...ptg td check up kt doc..n doc sruh wt ctg sbb tgok keadaan sy yg dh x larat,kaki bengkak,mkn xde selera,tdo mlm pn x lena..n mmg sepanjang 20min ctg ada 2 kali contraction.then doc check bukaan.da 1cm.sy minta utk balik,n mlm ni dlm pkl 11mlm gtu mcm ada coklat2 kt pantyliners..tp xde la rs sakit sgt pn.perut mengeras tu ada la jgk kdg2..slalu kalau dh mcm ni,brp lama ye br btl2 nk bersalin?#1st pregnancy

1 Trả lời

Selalunya kalau dh check jln, mmg akan ada coklat2 sikitt kdg ade drah sikit2... Tpi get ready anytime jer k... Mcm pengalaman sy dluu anak first seminggu lps tu bru bsalin dlm 39w4d lepas doc check jln 1cm..depands on individu

5y trước

Sehariii dua jerr rasa contraction tp xsekata.. Then turun tanda trus sy kna admit... Tpii depands taw, ade org cpt.. Doc ckp klo 1cm pn boleh jerr hri tu jgk deliver baby.... Sis standby jerr apa yg ptott k