Nama Laura xde maksud ke?

Sy berkenan nama Laura. Tp xde pulak dlm maksud islam. Hmm.. anak 1st nama Laila. pening pulak cari nama girl huruf L ni. Huhu. Any suggestion?

38 Các câu trả lời

Aik.. takkan makna nama laura tiada dalam islam.. Macam mustahil aje. Saya copy paste dekat sini ye... nama Laura berkait rapat dengan itu tafsiran yang menarik. Selalunya mereka panggil gadis di Austria, Amerika Syarikat, Denmark, Estonia dan Sepanyol. Setakat ini, nama itu termasuk dalam 30 teratas yang paling biasa. Pada zaman Yunani Purba dan Rom, gadis-gadis yang bernama Laura juga sangat biasa. Berasal dari nama ini dianggap Laura, Lauren, Lori, Laura, dan sebagainya.

Hai sis.. dekat google ada lah share makna nama laura.. Panggilan ini berasal dari bahasa Latin dan arti nama Laura adalah kemenangan. Sebenarnya Laura merupakan bentuk feminin dari kata Laurus. Laurus sendiri merupakan panggilan yang diambil dari nama sebuah pohon, yaitu laurel. Dahulu pada zaman Romawi Kuno, pohon laurel merupakan simbol dari kehormatan dan kemenangan. Mengikut islam, sy pun xde jumpaa

Ermmm maksud nama Laura? Saya pun tak tahu sis.... tapi saya pandai cari dalam gugel... Ni saya share dgn awak.. Laura dalam bahasa Latin artinya Mahkota daun Laura dalam bahasa Jerman artinya Kurus dan tinggi Laura dalam bahasa Italia artinya Kemenangan Laura dalam bahasa Irlandia artinya Semak belukar yang hijau selamanya. Tapi dalam islam saya xjumpa pula... semoga sukses ramaikan kaum kerabat huruf L!

Saya pun target nak letak nama Laura kalau mengandung anak gegirl.. sekarang dapat boy je berderet-deret. terima jelah.. Itsokay sis kalau takda maksud dalam Islam.. Saya check dekat blog-blog n facebook biasanya, kalau xde lagi saya akan pergi tanya ustaz... Lebih yakin nk letak nama anak. Benda penting kan nie huhu

Sis kalau dah awal awal takde maksud laura dalam islam, cari jelah nama yang lain. Nama Leunni Natasha pun ok, Leena, Lutfeeya, Layyin.. Konfem-konfem dah ada maksud baik-baik.. Saya dulu nak sangat nama anak tapi takde maksud dalam Islam.. Suami memang tak bagi lerr... last sekali yang sttlekan mak mentua sy, hihi

Betul.. kalau boleh ibu mesti nak kekalkan huruf depan kan. biar sama semua anak-anak. Kalau L, L lah semua.. Kalau Z, Z lah semua. Bab pilih nama kadang-kadang buntu juga kan sis. Maksud laura dalam islam memang tak ada atau sis belum survey betul-betul.. Xsilap saya makna nama laura ni ialah Kemenangan.

Saya ada search dekat internet. Dia cakap asalnya makna nama Laura untuk orang Christian bermaksud crowned with laurel. Wallahualam sis.. apa kata rujuk orang-orang tua dulu sebelum pilih nama anak, nanti kan xpasal-pasal nak kena tukar lain kalau maksud xhelok

Alahai comel pulak nama Laura. teringat artis Indonesia, Cinta Laura.. Kalau maksud xde dalam Islam, make sure awak double check dulu.. sekarang check dekat hp pun bolehhh.. taip leklok dekat google insyaallah jumpa makna. Moga dimudahkan urusan sis!

Saya suka nama Laura. Maksud nama tu dalam islam bermaksud kemenangan dan kebanggaan. Saya check dekat handphone aje.. Anak saya pun nama Laura, mak sedara dari Indonesia yang tolong letak.. katanya dah lama nak nama ni tapi hajat xkesampaian. huhu

Alamak sis, kalau xde maksud laura dalam islam, better tukar nama ni dengan L yang lain. Lateefa, Larisa atau Lily pun okay... Saya kalau nama anak memang cari yang ringkas dan pendek je. senang nanti diorg nak tulis dalam kertas exam hihi