35 weeks

Sy baru pregnt 35 weeks. Tp terasa mcm nk brsalin je. Last week sy ambil MC klinik & doc bgthu baby sy dh standby nk keluar pdhal due date 18/6. Adakah mungkin d sbbkn sy trlalu byk brjln (sy kerja sg & rmh sy d tgkt 5 tanpa ada lift)?? @ normal baby keluar 35 weeks?

2 Các câu trả lời

i pernah experience dis situatioan.. hari2 blk kje nk menapak ke tempat parking kete kt tingkat 4@5 yg mmg slalu problem lif rosak.. mmg seksa rasenya.. jln pon kejap2 benti.. tapi alhamdulillah mase bersalin mudah sgt2..pkl 6.30 masuk labor room n pkl 7.11 da bersalin..pkl 8 setel semua.. during 39w i bersalin.. moga urusan sis pon dipermudahkan.. contraction pon xlama sis.. sejam mcm tu contraction saye

Hi mommy. Baby standby nk keluar bkn bermakna nk bersalin dh... Kdg 1-2minggu lg baru dia keluar tanda. Maksudnya baby dh masuk laluan..baby keluar 35w normal, tp tak cukup bulan. 37w ke atas baru cukup bulan.