Mengalami tekanan darah tinggi d awal kehamilan

Sy baru pregnant 7minggu, then da pegi KKIA utk buat appointment buku pink, tp sangkut plak dgn tekanan darah tinggi, and doktor suru pantau setiap hari... Setiap kali sy cek, mcm susah nak rendah tekanan tu ... Blh bg tips , mcm mana nak stabilkan tekanan darah tinggi ni ? #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

5 Các câu trả lời

Maybe sis pnat? X cukup tdur? Sblm jumpa misi sis duduk diam2 relax2, jgn byk bergerak. Klu dri segi pemakanan sy x sure tp klu x silap daging2 mcm tu pn blh beri kesan. Maybe blh tnya nurse mkn/mnum apa yg bagus.

Kalau sy dulu kalau nk test bp n kalau tggi misi bg sy rehat baring atas katil dulu..biasa lah kita time pregnant ni mcm2 penyakit muncul.tp mmg kne bnyk rehat n kne tido mlm yg cukup kalau nk bacaan bp normal

jg pemakanan..jgn stress...cri circle yg positive..rehat dan tido wktu mlm secukupnya

Jaga pemakanan dan kerap bersenam sesuai kehamilan, elakkan stress

nervous ke sis?