Risau tentang makanan

Hi. Sy baru masuk 13 minggu… nak tanya mcm mana tips pemakanan mommy time pregnant ni. Org ckap jgn makan fast food, kena minum susu dan kerap makan buah. Tp kadang teringin nak makan mcd tu (2 minggu skali). Buah pun bukan setiap hari dapat… susu pun x setiap hari lalu nak minum. Hari2 risau pasal nutrition baby 😢

4 Các câu trả lời

saya pun sama. kdg2 stress memikir psl makan. pulak tu saya lapar je memanjang. nak makan makanan sihat selalu perlu modal banyak. kalau makan makanan yg lain2, kena jaga tak boleh makan sngt. nanti gula naik, tak elok utk baby. tak makan, lapar dia mcm tak boleh bawak bincang. ini la pengorbanan kita utk anak kan. apa boleh buat heheh semoga baby sentiasa sihat jela dalam perut ni sampai selamat lahir😁

Boleh je mkn fast food tp jgnla 6x sehari 😂 asl tringin mkn je. Selain dr tu.. Makan stiap 2 jam.. Sdikit tp kerap.. Kurgkn yg berminyak, masin, manis.. Byk mnum air kosong.. Ikut slera puan nk mkn apa.. Makn tp dlm kuantiti sdkit.. InshaAllah ok je. Xperlu stress. Ada persoalan /masalah boleh terus tanya nurse stiap kali review 😉

Boleh je mkn fast food. Tapi jangan kerap la sis. Sya pun mkn jgk Klu betul-2 teringin. Dn sya minum Susu anmum untuk sat besi Baby. Kalau ada budget beli buat Apple 🍏 pun jadi lah sis. Jngn apple 🍎 gula tinggi takut kencing manis pulak nanti😥. Bila pregnant semua kena control Sebab badan tk sma mcm sblm pregnant

time pregnant ni apa yg selera mkn awak mkn je.. cuma jaga kuantiti je.. risau berat naik mendadak plak kan.. jgn stress2 fikir pasal pemakanan tau.. selagi kita mkn tu tak memudaratkan diri & kandungan.. its should be ok.. susu tu nurse ckp kalau tak boleh minum boleh je ganti mkn yogurt