Folic Acid

Sy baru hamil 7weeks+. Sy cuma mkn 5mg folic acid. Perlu ke sy tambah? Atau apa folic acid sesuai utk kandungan 1st trimester? Sy belum pegi buka buku pink, atas nasihat KK terdekat dtg masa 10weeks

13 Các câu trả lời

Mmg 5mg ja yg d sarankan utk awl2 trimester tu... Amalkan pmakanan sihat dan lebihkan buah2 dan sayuran.

Acid folic ye sis buat masa ni. Sambil tu sis kena jaga diri jaga mkn n jgn buat keje kuat2 k

Cukup dah tu mommy. Xperlu ambil bnyk2 vitamin nnti terlebih pula. Ambil buah buahan & sayur

bgusnya sis . sy hritu xthu pn peknen pstu ble dh bkk buku bru mkn hihi

kalau klinik pun dia bagi 5mg satu har...sis tak payah tambah lagi

Cukup dah tu sis teruskan makan folic acid baik utk baby👶🏻

Boleh la tu sis amalkan makan acid folic bagus untuk baby

Ubat dr kk pun akan bg 5mg folic asid, xpya tambah kot

Cukup tu.. Amalkn pmkann sihat mcm biasa

Sehari mmg 5mg saje..jgn overdos..