Nyeri pinggang kiri

Hi sy baru check upt & alhmdulillah pregnant 2-3 mggu @ dr kotk sudh 4-5 mggu. Sy mengalami simptom sakit di blkg pinggang kiri dr mlm semlm seakan senggugut. & kaki kIRi turut sakit.Tpi sakitnya ringan tidak sePerti senggugut ketika haid. Adakah normal? 4-5 mggu dh boleh jumpa doktor utk double confirm? Ad yg kata better mggu ke 6 boleh nmpk jika scan.#firstbaby

1 Trả lời

tahniah sis. dh boleh amalkan pengambilan vitamin dan makanan tambahan utk ibu mengandung. kurang kan buat bnda yg berat2. skrg pun sis dh boleh jumpa dgn doc utk confirmkan,dlm masa yg sama doc boleh scan jugak utk tgok kantung