scan baby xckup minggu

sy baru blk dr klinik.. doc scan, patutnya dah 37w, tp bila scan baby br 33w.. terus refer hospital utk buat appointment dgn pkar scan.. ada sape2 tahu punca jadi cm tu? sbb doc kata ada kes sama sblm ni jd cm ni, bila dah dpt taw, jantung baby dah berenti, baby dah mati dlm perut.. dok risau sangat ni..

2 Các câu trả lời

Allahuakbar. Hopefully baby sihat. Dulu baby saya macam tu juga, most likely sebab uri cepat mengeras so baby kurang dapat nutrien. Saiz kecil dari sepatutnya, about 2 weeks behind. Dr suruh induce at 38 weeks. Alhamdulillah dia ok, keluar pun dah almost 3kg. Saya doakan semoga dipermudahkan urusan. Mommy cuba tenangkan diri k, taknk stress kalau boleh..doa byk2, moga Allah selamatkan baby.

5y trước

Terima kasih utk kata2 smngat.. Jumaat ni jmpe pakar scan, kalo xok gak mybe kene induce.. Dah xpk pape dah . Harap baby selamat

Saya pernah mcm ni. Checkup 35week,tapi doc kata baby kecil x sama dgn umur. 36week kena ceaser,sebab doc nak tau apa masalah baby,nak tunggu 37week doc takut perkara lain yang jadi sebab doc kata uri pam darah pada baby tak cantik. Lepas ceaser baru dapat tau masalah baby. Baby dapat hidup 2hari je. Saya redha.