Newborn car seat

Sy baru beli crolla s+isofix. Kwn sy ckp tak sesuai jenis tu.kena pakai yang jenis bakul. Humm ? sedih..btul ke tak sesuai? Apa kata mummy2? Nk letak gambar gambar asyik tak loading ja

1 Trả lời

Utk newborn paling sesuai yg jenis bakul tu. Sbb kalau convertible yg mcm sis beli tu utk lowest harness dia still tinggi. So tak sesuai utk newborn. Bila harness tinggi baby tak buckle dgn ketat n ada potensi utk trcampak kalau berlaku kemalangan. Tp ada juga convertible yg bole muat newborn. Yg saya tahu brand chicco punya convertible boleh muat newborn. Kalau crolla sy tak sure