bleeding

Sy baru 6weeks pregnant..dah hampir sebulan spotting n bleeding..baru je refer Pakar O&G..scan nampak kantung je baru..doc mintak dtg repeat lepas 2weeks..skg tgh rasa down sbb risau berharap utk pregnant kali ni.. Kali ni mengidam nk makan nasi ngan tempoyak n makanan pedas ..adakah bleeding ni disebabkn tempoyak , durian n pedas?

8 Các câu trả lời

Bedrest byk2 sis. Sy bleeding jugak hari tu. Doc suggest bedrest. Rehat byk2. Minum susu. Makan buah buahan, sayur. Sebab banyak khasiat insyaallah akan dapat zat pada baby. Mungkin sbb kandungan awal lagi jd x nampak sgt just nampak kantung. Sy scan 7 weeks pon baby kecik sangat2. Masa scan 5 weeks x nampak apa2 langsung. Take care

Cuba awak kurangkn buat keja2 berat, bykkn berehat, jgn berfikir berat2 sgt n paling penting jaga pemakanan awak..sesetgh org kekuatan Rahim ni berbeza Ada kuat Ada yg x so better jaga dulu kandungan awak dulu..fikirkn pasal diri awak n baby tu...

Benda ni normal kalau nampak kantung. Sbb kadang time ovulasi kite tak pasti bila. Kemungkinan puan ovulasi lambat. Sbb tu nampak kantung je. Selalu doc akan bg mase 2 mgu akan dtg utk next scan.

imcase bleedimg smpai penuh 1pad.. better seek for doc.. incase just skit2 n prot xsakit.. cuba reduce stress n stop overthinking.. of u muslim try istiqfar or doa. thats all..tQ

Bayk kn rehat sis. Sy scan 8week pun nampk kantung n degupan jantung baby sahaja. Sbb mmg masih kecik lagi. Jgn rsau sis. InshaAllah dipermudahkann semua ye.

norml tu sis..tp jikascan dh nmpk bby n jntgdia dh bdnyut doc akn buat dphstn..bykkn reht ye..

bykkn rehat sis, bykkn mkn mknan sunnah.. jgn stress...

byk x sis bleeding?