senaman kegel

Sy ade masalah uri di bawah tahap 4. Skrg dah 31week 4 hari. Boleh ke buat senaman kegel?

1 Trả lời

Hurm mcm sy ritu pn mslh uri bwh juge pp type 3. Biasa dgr org buat sujud lelm n etc tp setahu sy x d galakkn buat senaman tkut bleeding tu yg doc sy bgtw la..mcm sis nk2 sis type 4 kan risiko sgt tggi..tp part sujud tu... depend pd bdn msing2 cmne.. mcm sy pnh try tp tetp xblh.. ms mnggu ke 34 sy brsalin.. sbb dlm ms sm bby breech jd doc akn buat ecv dlu sblm operation... Di sini sy bg sis link tuk sis rujuk ttg uri bawah apa yg xblh d lakukn... https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/uri-dibawah-plasenta-previa/amp

4y trước

Tq sis