Ikhtiar hamil

Sy ada tengok video tiktok ustaz tu share utk ikhtiar hamil dan ramai yg berjaya hamil dgn izinNya..cuma nak tanya dlm group ni ,ada sesiapa yg dah pernah cuba air rebusan kunyit,serai,limau nipis dan madu dan berjaya hamil? Seeloknya consume sampai bila ye..klu awal pregnant pun bole mnum tak? #bantusharing

7 Các câu trả lời

Pendapat i, you kena tengok berapa lama dah kahwin. Klau dah lebih 3 tahun, seeloknya jumpa pakar sakit puan. Bukan pergi sorang. Suami isteri. Check hormone, check kesuburan dan kualiti sperm/ telur. Kalau perempuan sahaja yg ikhtiar, tp suami yang problem, susah juga. So better pergi dua dua. At the same time, banyakkan solat hajat, berdoa dengan Allah. Dua2 jaga pemakanan, mkn mknan berkhasiat, exercise, cukup tidur, kurangkan stress. Jangan terlampau push utk dptkan zuriat, nnti rasa tertekan. Kena enjoy dan sama2 usaha utk dapatkan bby. Kalau salah seorang stress sebab pressure nk dptkan bby susah jugak. Kena relaks, enjoy ya dear. I doakan you and suami dikurniakan rezeki chaya mata. Insyallah rezeki menimang cahaya mata tu ada. Rezeki tak salah alamat. Amin yra 🤲🏻

Macam pernah baca dulu air rebusan kunyit tu sbkan rahim/peranakkan kering klu diambil secara kerap..dan slalunya utk lancarkan darah haid..klu betul kiranya utk awal kehamilan tidak sesuai ya... Folic acid sesuai utk persediaan hamil..

Cuba produk jamu ratu malaya bonda rozita,kalau umor 30tahun kebawah ambik royal v,kalau umor 30tahun ke atas ambik mega ratu..kita ikhtiar,inshaallah dgn izinnya

Rebusan halia & kayu manis pernah la dgr.. saya minum yg tu tapi mmg check Dr jugak, scan lalu bawah tgk rahim & ovary smua

1st tyme dgr psl air rebusan tu.. sis suami istri penah check ksuburan? better check yg tu dlu bru stat ikhtiar2 nie..

pendapatnya, make sure awk dah penah buat test kesuburan suami isteri di hospital

lebih baik makan asid folik utk persediaan