Buang air besar

Hi, sy ada soalan. Sy bru 30w. Tapi td sy buang air besar. Tgk ade darah sekali. Bahaya ke ? Siapa ada pengalaman boleh share.

6 Các câu trả lời

kena pastikan darah tu dari montot atau dari faraj. klau dari faraj better check kt klinik cepat ntuk tgk keadaan baby. kalau dari montot mungkin buasir yg baru nk jadi sbb ada luka dari dalam. better rawat sebelum terlambat. just pastikan stiap kali membuang najis lembut supaya x perlu teran kuat & dinding rectum bhagian dalam xluka akibat geseran najis yg keras. #penghidapbuasirstage4

Bab darah2 ni tak boleh nak bagi jawapan kat sini lah awak… Ada yg bahaya , ada yg tak bahaya. Sebaiknya pergi hospital untuk pastikan keadaan baby… Apa pun saya banyak kali bleeding, doc kata tak normal. Selalunya mesti kena warded… So kalau awak nak kepastian better gy hospital ye

Saya pom mcm ni… tpi makan betik ajelah hari2 supaya sembelit xkeras… cek doktr pon dah.. tpi sye xberani mkn ubat cair najis tu .. sbb sye ni jnis kurang minum air masak. Pnh skli minum tibe2 bleeding… esok nye g klinik doktr suruh lebihkn air ..bdn hydrate, bila mkn ubat jd ncm ni

biasanya sembelit tu, sy pun pernah berak bedarah. lepas tau berak bedarah sy makan buah pisang dan susu. lawas beraknye, tp skrg tkde mkn pisang sbb ada gdm. minum susu time pagi2. bangun2 je minum susu, lawas beraknye👍🏻

2y trước

ok tq sis sudi jawab pertanyaan sya

sembelit ke sis...klo sembelit mmng akan ada darah sekali...cya ada buasir mungkin tahap 2 nk konsul dngn doktor cya malu jdi gitu lr asal membuang akan sakit dn darah tpi xlr bnyk mana...

better tanya doktor