Tepuk percussion keluarkn kahak mcm mana?

Sy ada baca yg tepuk percussion bgus utk baby yg tgh selesema atau ada batuk berkahak, sy ada try buat juga. Tp sy tertanya mcm mna kahak tu akn kluar ya? Sbb so far buat mcm tu nmpk mcm tiada kluar apa2 lg.. adaka kahak akn kluar dari mulut baby atau mcm mna ? Mohon bantu.. first time mom

6 Các câu trả lời

Kbnyakkan klau baby dia akan kluar melalui najis. Sbb baby slalu nya xpndai nk meludah lagi...tpi ade jgak yg dia muntah n kluarkan kahak tu. Some tips utk mommy... Tepuk baby pastikan berlapik..jgn tepuk direct kulit. Cupping tgn puan. Klau baby kecik guna 3 jari utk tepuk. (Telunjuk..tgh n manis) Tepuk dibhgian kiri kanan bhgian blkg baby..bukan tgh² kt tulang blakang ye. Keadaan baby separuh meniarap. Selamat mencuba...

buat je cup c, tepuk bahagian belakang tepi2 bdn baby. jgn tepuk lepas susu . kalau dr ada bagi neb, lepas neb tu buat juga percussion. nanti bagi je dia muntahkan kahaknya

Betul. Sangat effective. Baby mampu untuk bernafas dengan selesa. Sama macam komen mommy yang lain. Keluar dari hidung, mulut, najis.

3mo trước

Most welcome

ada budak muntah, ada budak keluar ikut 💩 nanti mommy perasan 💩 dia berlendir

keluar either dari hidung, mulut or berak.

3mo trước

Ohh alright.. tq