sy hamil 10 minggu...blh minum air kelapa tak?

Sy 10 minggu blh ke minum air kelapa

83 Các câu trả lời

Sy ikut mak, mmg xley dgn air kelapa. Kandungan sebelum ni gugur 14 mggu asbab air kelapa. Kali ni mmg beringat sgt

2y trước

kalau terigin sgt, durian boleh makan cuba kita yg kena beringat.. boleh makan utk 3-4ulas. Jgn mkn sampai 2-3biji ja☺️☺️

saya masa ank sulung dlu xtwu sy pregnnt.. time tu mmg awal lgi la.. bru 4w mcmtu.. sbb bdn tbe2 naik merah2.. sy demam panas.. panadol smpi 2 papan xkebah.. sy mnm air kelapa pulak smpi berbijik2.. rupanya sy mengandung.. nsb baik xde pape kat baby sy.. alhamdulillah da 4tahun da ank sy tu..

Sya dri first kandungan 10weeks smpai 30 weeks memang tak leju nk minum air klapa tpi tak hari² lh, ikut kn bila nak je, tpi klau ada orng bgi sya minum je, tpi syukur takda apa², mungkin ikut jnis bdan msing2, klau rsa ragu² nk minum, minum skit je bgi hilangkn rsa ngidam tu☺️

sya semua anak x de masalah dgn air kelapa... dari awal pregg sampai berslin... tp sis x blh ambk pendapat org sbb lain badan lain dia punya alah

sy minum awal pon xda masalah... alhamdulillah...org2 dlu kata nk mnum ke makan ke selwat bnyak2 dlu...baca doa supaya jgn memudaratkan kandungan..sy sllu buat cmtu smpai skrg... alhamdulillah xde ap2..yg pnting berserah sepenuhnya dekat Allah SWT

sy dh berapa kli minum air kelapa habis satu biji satu biji.. Alhamdulillah xda apa2.. baru g scan semalam.. baby ok.. x tau la lain badan lain alahan.. mak sy 11 anak pun kata boleh je minum air kelapa.. 😁😁😁

tngok jugak sesuai atau tak dengan badan kita . kalau rasa ragu2 kita elakkan lah . takut jd apa2 . sy pun teringin nak minum jugak . sy minum sikit je . alhamdulillah tak ada apa2 . kandungan pun baik2 je ☺️

sya dah 2 kali minum air kelapa , masa kndungan 6 week n 8 week . alhamdulillah baik² aje , cuma jngan mnum bnyak , mnum bgi lepas tringin jaa . dan jngan cmpur gula atau ais . mnum direct buah dia lagi elok .

saya kndungan 5 minggu minum air kelapa.. masa tu x tau pn pregnant .. beli air kelapa sbb husbNd positive covid.. kita bedal skli .. tapi bila dh tau pregnant air kelapa lgsg x minum .. haha

sy preggy 10week jgk, sy ade mnom air kelapa dr 7weeks lg, mula2 tkot jgk mnom air kelapa, tp sy bnyk membaca n cari tau, jd sy mnom aor kelapa xde apa2 plak.. cume mngkin ikut antibodi masing2 kot