sy hamil 10 minggu...blh minum air kelapa tak?

Sy 10 minggu blh ke minum air kelapa

83 Các câu trả lời

kalau badan sy since 6weeks boleh minum air kelapa. alhamdulillah, takde ape. maybe sebab sebelum ni pun sy gemar dengan air kelapa. dia ikut badan sis , kalau teringin cuba minum segelas dulu.

ikut badan sis masing-masing sis. saya dari anak first awal kandungan 5weeks dah minum. skrg pregnant anak ke3 sejak 5weeks dah minum😅 tray minum sikit-sikit dulu lah sbb badan org tak sama

First trimester smpai lh dah nk dkat bersalin ni asyik nk minum air kelapa je🤭, takda apa², tergantung badan sndri jgalh, klau rsa nk minum tu tpi was², minum skit je buang ngidam tu je

Saya dari awal pregnancy smpi bersalin minum air kelapa..Bby kluar bersih xda putih2.bkn apa,sblm pregnant mmg suka minum air kelapa 😅 xtau la..tp kalo xda kesan sampingan,minum ja.

klu bleh buat masa ni jgn minum lg terlalu awai sgt...tggu besar sikit.5 bulan ke 6 bulan bru bleh minum air kelapa...klu 10 minggu sbb bru lg..takut keguguran sbb janin blum kuat lg..

kalau ikut org tua2 ckap .air kelapa tu tajam ,lagi dia sejuk .tak elok minom byk .kalau sekadar nak buat ilang ngidam tu ,sikit2 boleh .takut nnt bahaya kat kandungan .

Ikut tuan punya badan juga tu sis.. tp nurse kat tpt sy mula2 berklinik pesan jgn minum air kelapa peringkat awal.. tp sy bnyk mbaca rasa nya ikt badan masing2..

Boleh tak boleh x sama semua badan sis.. Dia bukan sbb xboleh sbb dia air kelapa.. Tpi sebab alahan tu. Better, tunggu kandungn kuat terutama anak first

depends on org kot..Sy awl2 preggy dlu dh minum air kepala.. alhamdulillah ank dh 5 bulan.. klau nk minum, Cuba sikit dlu..bgi hilangkan rasa mngidam

saya haritu 5 minggu minum alhamdulillah baik2 je..tp kena tengok ketahanan badan orang jugak..ada orang yg ok je.ada yg tak ok dengan air kelapa..