susu formula

susu anmum atau enfalac bagus? untuk bagi baby bambam..atau ada susu lain yg ok?

2 Các câu trả lời

Susu formula kena try and error. Ada yang serasi dengan anak, ada yang tak. Kalau anak saya dulu minum nan pro sampai umur 4 bulan. Memang setiap bulan naik sekilo. Cuma najisnya tak cantik. So saya tukar susu anmum, sembelit pulak. Tukar friso, anak minum je berpeluh2, maybe panas. Tukar pulak ke dumex mamex. Alhamdulillah serasi. Sekarang anak dah 8 bulan, saya tak risau dah bab susu sebab boleh bagi dia bambam melalui makanan. Enfalac saya tak pernah try.

anak sa minum enfalac. lahir 2.95kg. 2 bulan dah 7kg