Saya nak tanya ibu2 yg dalam ni.. ada minum susu tak.. saya minum susu HL ok ker.. saya 8week5day

Sus apa yg ibu2 minum sewaktu hamil

6 Các câu trả lời

OK je susu HL. Jika awak kawal gula dlm darah, ambil susu unsweetened. Selain susu, Nak sumber kalsium, boleh ambil keju, yogurt dan daun kari. Masa hamil, saya tak cakna kawal gula dlm darah dgn betul. Jadi masa tu saya minum susu kambing DKE. Walaupun tiada kandungan gula, tapi susu haiwan ada gula tersendiri iaitu lactose m. Sekarang saya glucose intolerance, saya bukan peminum susu lagi. jika teringin minum susu, saya beli HomeSoy unsweetened.

saya anak nak masuk 3 smua saye minum susu HL masa pregnant x pernah miss sampai 9 bulan. bila anak lahir mmg putih melepak kalah mak ayah dorang 🤣

ok je susu hl. saya pon kalo ley nk mnom susu tu je. sbb murah. tp kt kwsn saya jenuh cari xde. suda mnom fresomum gold

sy minum susu calla..sblom ni try HL..tapi x ngam dgn sy

Sama lah 8week 5hari , sist dah scan ?

ok awk..sy pun minum susu HL