Saya nak tanya kalau minum susu hl boleh naikkan hb tak.atau ape yang ibu2 minum untuk naikkan hb

Bantu ..minum susu hl marigold baik Tak untuk ibu hamil

14 Các câu trả lời

cara makan,kaedah memasak dan portion yg kita makan byk mempengaruhi hb kita. dlm stp hidangan kena ada protein+vitamin+mineral. kna makqn mcm suku² separuh tu tuk 3kali hidangan utama. if nk mnm susu, kna jarakkan at least 1 jam slps atau sblm mkn berat. klu blh jgn ambik pg.. ambik mase snack time. susu kna mnm tiap hari baru dpt bantu naikkan hb. mnm susu full cream xkisah susu tepung atau susu kotak.jgn mnm low fat. blh jgk mkn kekacang,@ buah kering spt kurma, kcg rebus, salad waktu snack time. ni info sy dpt mase jumpa pkaar pemakanan hrtu. moga dpt membantu.

saya 2 mggu lepas 10.6..drop hb.trus jaga pemakanan..x campur makan dgn air2 susu,teh kopi semua.minum air kosong.lps 2 jam atau sejak baru minum.pastu amalkan delima 2 biji,jus delima mamaria Dan seblum pergi check saya makan buah jambu bagi.iktiar..risau kena cucuk bontot kalau drop lagi😅.dr dah warning.alhamdulillah Naik 11.8 Hari nie.

Sy minum susu wildan mama premium sis... Try la sis.. Sy sampai doktor suruh makan ubat tambah darah 2 kali sehari.. Tp sy try amalkan susu wildan.. Alhamdulillah hb ok dan minum air gula pn lepas 😉. Lagi2 ibu x rasa penat kalau buat kerja.

awk try minum air jambu ... sy jenis HB mmg 10 je dari dlu ... bila dah preg ni Dr suruh naikkn HB .. sy minum delima HB drop .. lepastu sy minum air jambu HB dah okey . jd 11.8 .. so skrng minum air jambu je hari2 ...

1y trước

Sis, ade gambar tak pati jambu tu macam mana

Vit iron tak boleh consume dengan susu.. iron lebih elok consume dengan perut kosong atau dengan jus.. elakkan ambil vit iron & calcium serentak..

2y trước

Ohh.. terima kasih siss atas jawapan ♥️

naikkan hb ada susu khas rasanya.. HL sy x brp sure.. vit boleh naikkn hb.. sy mkn obimin waktu mlm.. incase ubt vit awk x naikkn hb, try amik obimin pluz cari d farmasi.

Try ambik maltofer atau makan laksa. Saya tiap2 minggu lebih dikatakan tiap hari makan laksa. So far sepanjang checkup hb cantik. Tak ada drop sampai bersalin

Tak pasti kandungan zat besi dlm susu HL. amalkan iron rich diet untuk naikkan hb, dan ubat zat besi yg klinik prescribed, teruskan makan

makan iron tablet dengan air oren.susu hl tu tinggi dengan folit acid sngt elok juga nk mnm tp jarang dengan iron tablet tu yer

sis blh cba susu rayyan sis insyaallah HB ok.. sy Dr awal smpai skrg HB cntik amal susu rayyan...said folic jgn lupa sis

2y trước

susu rayyan perisa yg mana sis? kurma delima ke atau mocha hazel