Rasa down

Sumpah sy rsa down sgt2..dh 2 thun usia prkahwinn kmi.. Tp msih blum dikurniakan zuriat... Ye.. Yg bab rzki anak tu kmi fhm... Kmi redha jika blum diberi rzki... Tp kmi rsa down bila kwn2 yg dh kwin slps kmi trus diberi rzki ada anak... Sungguh kmi cembru... Kmi pun tringin nk merasa ada zuriat sndri... Lg sedih bila ada sorg kwn ni dia mcm perli sy dgn berkata "ala ko boleh la.. Bukn ada anak pun"...ya Allah... Mse tu x thu nk ckp mcm mna.. Hnya boleh diam je.. Nk je mse tu sy bls ckp.. Agaknya sbb mulut ko ni la ank first ko meninggal... Skrg dh ada anak kedua mcm berlagak seolah2 ko tu dh jd wanita yg sempurna... Tp sy x trluah nk ckp.. Hnya memendam je rsa... Tlong doakn sy dn suami ada zuriat sndri ye... Dn semoga wanita diluar sna yg menantikn zuriat juga ada rzki nti... Aminnnn

53 Các câu trả lời

chill la..bru 2 tahun..enjoy berdua dulu..sy pn 6 tahun bru dpt rezki..percaya je aturan allah..allah akan bg sesuai mase nye..kmi ingt next year bru nk g jume dktr..tawu2 bln 9 dh melekat sndri...sgt cntik aturan allah..percaya pd allah je..msih bru lagi...rilex..pergi bercuti..jgn kwn dgn org2 yg mulot cmtu..x mndtg kn faedah..

alhamdulillah keliling sy xdela mcm tu...mybe sb byk dok rmh je...sabar ye...kwn sy slalu ckp, enjoy the moment dgn suami...nt dah ada anak, xsmpt nak bt smua tu...sy cuma positifkan dri mybe Allah nak sruh kukuhkan kewangan...sis jgn fikirkan sgt, cuba bz kan dri...semoga sis dikurniakan zuriat kelak bila tiba masanya

sabar sis.. Siapa kita nak mempersoalkan rezeki anak. Biarlah org mengutuk or mengata kita.. Yang penting kita berusaha, suami sayang kita, mentua ipar sayang kita.. Saya 6 tahun berkahwin, baru ada rezeki anak.. Sebelum tu, bila orang persoalkan pasal anak, saya senyum jer. Cakap jer blm ada rezeki dari org atas..

Sabar ya sis. Sy pun 5thn bru dikurniakn zuriat.. Mcm2 benda try.. Last2 sy give up. Serah semuanya pd allah.. Bukan nak syirik tp mungkin sbb saya mandi hujan dan demam teruk, cell2 dlm badan saya renew kot hri tu. Yg penting sllu bdoa pd allah. Semoga sis cepat dikurniakn zuriat 🤗

Sama la mcm sya bln 12 nie masuk 2 thun usia perkahwinan sya..ape yg awak rasa sama mcm sya rasa..kawan yg baru kahwin pon dh mgandung..kdng rasa down sgt bila diuji mcm nie..tapi nk buat mcm mne blom dikurniakan lg zuriat..sya doakan lps nie rezeki awak dan sya bleh menimang chya mata😊😊

4y trước

Amin..smoga smua wanita diluar sana akan merasa saat2 indah dpt mgandung dan mpunyai anak.

Kitaran haid kena teratur. Sy dulu 4 tahun baru ada. Ada ambik supplement. Masa 2,3 tahun rasa down sgt. Jiran sanak saudara ingat suami mandul k atau kita tak subur. Tapi sekarang syukur baby pun dah depan mata.. Jangan fikir negatif. Fikir positif. Rezeki tu ada nnt. Sabar ye

Sabar yaa.. Still positif tau.. Kekadang emosi pun mempengaruhi.. Mungkin Allah ta kasi rezeki anak lagi.. Tapi Allah kasi awak rezeki dalam bentuk yang lain.. Awak jangan fikir sangat cakap org sekeliling.. Redha dan bersyukur yaa.. Inn shaa Allah ade rezeki awak nanti..

kdg sy selalu brdoa moga sy bukan dikalangan mlut org yg jahat tuh.. kdg2 gurau2 dgn kwn2 yg msih xde anak, wlupun niat kita gurau2, tapi seksanya hati mreka yg msih brusaha nak dptkan beby.. maafkan mreka ye sis, moga sis and suami dpt rzki beby pasni..insyaAllah

i wish x preg too early so i can spend more time with hsbnd blh p honeymoon ke apa haha.. tp rezeki awal so mmg masa brduaan tu limited , to u sis, rezeki come from Allah. we know it. dont stress, trs berusaha n ignore ckp negatif,ambik yg positif shj...

usaha ,doa dan tawakkal sis .. saya pun dh 2tahun perkahwinan,TTC setahun sebab keguguran tahun lepas ,, alhamdulillah Allah makbulkan doa kmi ..sekarang sya pregnant 9minggu .. semoga sis n suami dikurniakan zuriat suatu hari nnti