Baby sebulan kuning. Menyusu, kencing dan berak tiada masalah. Ada suka bangun juga. Bagaimana tu?

Sudah sebulan kuning. Paling last bacaan 227.. risau juga ini.

3 Các câu trả lời

Kalau baby dah aktif sikit, maksudnya kuningnya dah kurang. Paling last bacaan ni bila? Good kalau x de masalah menyusu, tapi kena kerap menyusukan baby and baby akan lagi banyak membuang bilirubin melalui najis and kencing baby. Kuning sbb liver baby belum fully develop lagi, so nak baby's liver fully develop kena banyak menyusu setiap 1 1/2 jam or 2 / 3 jam. Bila kuning baby hilang, baby akan aktif and kalau x hilang lagi baby ni suka tidur sbb badan baby penat sdg memproses bilirubin. Kerap menyusukan baby ya and kuning dia akan hilang cepat ❤️ and bawa ke KK utk check again bacaan dia.

2y trước

I am sure by next appointment kuningnya akan hilang terus, ada masa lagi. Remember byk menyusu and make sure baby aktif juga❤️

puan try makan kurma tiap hari & bnyk mnum air.. insyaAllah susu bdan yg thasil direct feed baby boleh trunkan kuning.. lagi 1 elakkan makan jamu dlu

baby kena berak untuk kurangkan kuning , puan makan limau dan menyusukan anak bagi anak senang berak... dari pengalaman saya yg bacaan kuning anak tinggi..

2y trước

tq nanti saya cuba .harap berkesan