Hi.. saya 7 weeks. Ada keluar darah tompokan warna coklat. Adakah itu normal?

Sudah 3 hari keluar tompokan coklat. Ianya kluar sedikit demi sedikit. Macam saki baki hujung2 period. Adakah itu normal untuk kandungan yang baru 7 weeks?

12 Các câu trả lời

Saya 3hari lepas bleeding, terus pergi hospital, doktor pakar cek.. Alhamdulilah baby okay.. Doktor kata darah period lama turun sbb pintu rahim nak tertutup.. Smpai harini keputihan saya ada campur coklat, doktor kata kalau rasa contraction, dtg hospital balik.. Saya xbuka buku pink lagi, sbb pergi kk dia bagi appointment 22hb ni untuk buka buku pink, tak pasal2 saya kena marah dgn doktor pakar sbb xda buku pink, walhal kk yg bagi tarikh untuk buka buku pink 😭 1st baby ni, mana nk tahu sgt kan 😌

2y trước

8minggu 5hari dah harini, nk masuk 9minggu, myb kk lain2 buka buku awal, sbb saya masa pi kk tu.. Kandungan baru 4weeks, dia bagi appointment 22hb nnti untuk buka buku pink 😌 doakan baby saya sihat 💕

pengalaman sy mengandung kali ni..start 6w dh keluar spotting on off..masuk 7w nampak spotting makin banyak terus refer klinik berbayar..doc scan semua..alhamdulillah janin & jantung dh ada..doc prescribe duphaston utk kuatkan rahim..alhamdulillah 8w dh stop spotting..skrg 13w masih on duphaston utk bg rahim btol2 kuat..ubt skrg beli farmasi jer

Spotting awal kehamilan normal klau xbyk.. Klau byk n fresh blood tu xnormal https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

kalau darah keluar time pegnen x normal puan. lagi2 yg berhari2. cadangan kalau puan dah buka buku pink, terus gi bahagian emergency kt hosp. tp kalau belum buat boleh cuba minta pendapat dengan kk dulu.

saya pn mcm tuu. Ada spotting wrna coklat tp doc kata tu sisa period yg lama. Cuma wrna dia tak pekat sgt. Dah pegi klinik scan kantung tak nmpk lgi dah 7week1days 😭

sy spotting juga pd 6w. pegi hsptl. doc suruh banyakkan rehat. sy ambil leave sminggu utk bedrest. Alhamdulillah 2hari lepas tu kering. sampai sekarang nk masuk 9w.

itu tak normal sis.. seeloknya segera berjumpa Doc ye.. semoga Allah permudahkan urusan sis sentiasa.. In shaa Allah , Amiin.. 💕

lately ni sy buka app ni ramai yg alami seperti ni... termasuklah sy... kdg2 terfikir... adakah disbbkan effect vaksin😌

2y trước

terfikir juga ... sy pn bru kguguran mggu lpas 6w eek bby ke4

refer doc sis,sya haritu spotting sikit² lpastu kram perut on off,last² miscarriage.

2y trước

betul2..sy juga sblm ni pernah macam ni lebih seminggu keluar spotting..lpastu tanda2 preg pun makin hilang..gi KK doc scan kantung kosong masa tu 7 week..terus kena refer ke hosp..lpas 2 minggu turun sendiri complete miscarriage..kalau keluar spotting coklat better cepat2 gi jumpa doc ya..moga baik2 aje semuanya

tak normal, sila jumpa doktor segera