Tak boleh telan Zincofer 😭

Struggle nya nak telan ubat Zincofer ni sebab besar😭 haih

15 Các câu trả lời

sama bru² ni doktr ganti ubat cya sbp sblm ni mkn yg kk bg mula dri obimin dn tukar ke 4 sekwn sma je muntah pening lps tu beli moltofer sndiri mkn 1 biji sehari tpi oleh krna kandungan mkin besar jdi mkin bnyk lr darah yg d prlukn bby hb cya turun dn doktor suru mkn zincofer tpi bla telan tu brthn dri nk muntah last² muntah jga tmbh pening kepala stu hri dnx pedih ulu hti...sbp da mls blik² muntah pening...cya mkn blik moltofer tpi kli ni 2 biji sehari..hrp² lr naik sblm 25 hb sbp klo xnaik jga doktor akan cucuk tmbh darah guna jarum🥲🥲🥲nnty temujnji blik bru bgtw doktor yg cya btl2 xbolh go klo mkn zincofer🤣🤣hrp² lr hb naik tngh brusaha ni mkn apa² yg boleh naikn hb....

Saya x sure ubat lain sama besar atau x dgn zincofer. Mula2 saya makan tersedak jugak siao pakej tersangkut dkt tekak. Lepas jumpa teknik dgn betul, elok je skrg xde tersangkut xde tersedak. Tips dia bila awk letak ubat dkt lidah, awk minum air byk2, jgn telan dulu, kumpul je dulu dlm mulut. Seleoknya awk minum guna cawan, klu guna botol lmbt nk penuh, plus rasa nk termuntah sbb takut ubat tu jatuh ke anak tekak. Dh cukup byk air tu, terus awk tekan air tu sekaligus. In sha Allah, lepas ni dh x rasa ubat tu lalu dkt tekak. Lancar je Awk try tau. In sha Allah boleh punya

Sy dh set makan jam 9 malam.. waktu mula mula haritu asyik muntah je.. mcm mcm sy try.. smpailah haritu sy terlupe nk makan pagi tu.. jd sy makan lah sebelum tido.. takde pulak nak muntah bagai.. smpai skarang sy set makan malam.. Alhamdulillah okay and tak muntah pun.. 🥰

2y trước

sama la saya pun makan mlm sebelum nak tidur. allhamdulillah xde apa²

Mmg rasa nak muntah je tapi bila start makan time malam baru ok. Sbb nak tidur dh kan heheheh. Boleh cuba makan ubat tu time malam, sehari dua je tak rasa lain tapi lama2 ok srs talk

letak ubat dkt atas lidah, minum air jgn dongak tapi ngadap ke bawah sbb ubat jenis capsule ni ringan jd mudah terapung. so bila tunduk ubat akn naik hampir dgn kerongkong .

kepala jgn dongak ke atas kepala straight hadap depan. saya pernah dongak tinggi tak lepas masuk besar sngat. pastu saya steady kepala ke depan minum air banyak ok telan

saya start da masuk 6 bulan pregnant ni , makan zincofer je muntah. 😂 tak boleh terima. terus stop je. dah laa muntah rasa darah+besi 😭

sy xboleh makan lgsg..mkn ubat xsmp beberapa saat terus muntah.. 😢 last2 sy beli je obimin balik.. alhamdulillah nsb hb sy da okay

Sy mula mkn zincofer selepas setghjm muntah2. Last2 tnye dgn nurse dia sruh pergi farmasi beli iberet.. Bru la xmuntah.

2y trước

Kan. Tp nurse brthu msuk 13mnggu mcmtu kna mkn 2bji iberet. Pagi & mlm.

sy pun xle mkn zincofer, auto pening2 mual ..tukar obimin baru serasi ..awak inform la kat nurse nak tukar lain..