makan pedas

stress la saya bila husb bising saya makan pedas, langsung tak boleh ke ? sbb saya mmg jenis tahan pedas & makan pedas tp i know la now prgnnt ni takda la smpai tahap pedas gila parah i makan, saya tgah makan masa tu jgk dia nak marah2 saya, skurangnya hormat la saya tngah makan, sambil2 tepuk peha saya kuat pulak tu sbb marah trus putus selera saya wktu tu, stress betul laa, sbb saya tahu saya tahan and tkda always pun saya makan pedas tu, bknnya pg ptg mlm saya mkan pedas, skali skala je, tu pun td saya mkan sikit je, trus dia ckp nnti bby cacat klau mkan pedas, trus sentap hati saya bila dia ckp mcm tu terus lari ke dapur ? sbb tu saya lebih suka balik kg, sbb my mom je tahu saya mcm mna, saya tak boleh klau husb marah2 mcm tu mmg saya kuat terasa hati dgan dia time2 prgnnt ni hmm

42 Các câu trả lời

Sy masa awal prgnant hari2 kena ada pedas sikit2.. tp tk terlalu pedas laa.. itu ja yg sedap.. kalau manis2 tk suka.. skrg nk dkt bersalin ni minat manis dgn pedas..

5y trước

Makan ja sis asalkan jgn terlampau..

Boleh sis. Sy masa pregnant dari awal pregnant sampai bersalin makan pedas. Doc kata klu badan kita ok,perut ok. Boleh je makan pedas. 😁

Sy plk nk mkn pedas.. tp takut nk mkn sbb bl mkn je yg pedas2 ni mula la pedih ulu hati 😢 cm nk dmm kdg rse pns sampai ke tekak

5y trước

i see, sis mudah tak tahan tu kena jaga2 jgk yee ☺️ saya makan pedas takat ni alhamdulillah tkda apapa pedih ulu hati ke apa, sis kena kawal sikit la mkan pedas, sbb saya pun tak kerap sngat, kdang2 je itu pun tgok menu lauk harian 😊

Pds yg bole terima tekak..klu pedas sis sendri xtahan .. asyik berulang dengan air..stop sis...separuh pedas bole wt sembelit..

5y trước

saya pedas mmg tak minum air, sbb saya tahu saya tahan pedas, and pedas sya mkan pun tkda la pedas mcm maggie ramen tuu, sbb dlu maggie tu fav saya tp da prgnnt ni trus rasa tak slera tgok maggie tu, tgok maggie ramen je rasa nk muntah

Sya pon suka mkn pedas..suami ok jer..ank kuar pon Alhamdulillah cantik jer kulit..xpedas mmg xselera nk mkn..

5y trước

ok la tu husb sis sporting 😉 saya sbb ank 1st kot tu dia trlalu care pasal bby hihi

Pertuturan kena jaga masa mengandung ni.. sebab cakap tu doa. Harap husband sis tak ckp bkn2 dh lepas ni Aamiin.

bolh je mkn pedas , jngn sampai pedih perut je sis , saya mkn pedas juga tpi sebuln tu 2-3 kali je🤣

Saya awal2 mengandung memang boleh makan pedas je sis. Lauk pedas dan sup tomyam. Itu la makanan sy

5y trước

saya ok je sis, tkda pedih ulu hati ke apa so far bby pun ok je, fav kita sama laa, saya pun suka tomyam hihi

Saya pun makan je. Tp ni dah last trimester... tanggung sendiri la bila jadi pedih uluhati... huhu

5y trước

saya tkda rasa sakit ulu hati ke apa, semua ok, kdang klau pedas sngat2 tu saya snang nk mmbuang tu saya suka

Saya xpedas xley makan..mami sy mrah..tp nk wat cmne..kalo xpedas mmg xslera nk mkn

5y trước

Kan sis...huhuhu..pyh org nk fhm slera org preggy ni..lagi² suami..