susah makan

ssalam mommies.. nk tnya ada tips tak utk ank yg susah makan nasi? kdg2 dia nak kdg2 xnak.. teguk susu dn air masak jee..risau jugak sbb nmpk kurus dah? bg mcm2 jnis makanan pun kdg dia xnak nya..?

1 Trả lời

Try tukar ke mee atau pasta . Tak makan nasi takpe asal kan makan sumber carbo yang lain . Susu dengan air kena limit juga sebab minum pun boleh mengenyangkan . Anak saya 8 bulan . Dekat sebulan juga dia tak berapa nak makan . Saya try beli mee bayam , dia nampak je terus nak makan . Bagi pasta pun nganga je mulut . Bila suap nasi yang kita makan pun dia nak , dia cuma tak nak bila saya suap nasi bubur atau suap guna sudu dia tu . Kena trial and error tengok apa yang tak kena sampai anak tak mau makan . Saya pun jenuh , masak kan pancake , lempeng , semua tak nak . Last saya pergi beli mee dengan pasta

5y trước

tq sis..sgt membantu