Taknak makan

Saya cuma nk meluahkan resah. Anak saya perempuan dah berumur 1y9m. Berat baru 9.5kg. Anak saya sampai sekarang kurang makan kadan2 tu xnak makan. Xpenah la makan tu habis apa yg saya sediakan. Dari 6 bulan macam tu. Lagi2 kalau nasi tu memang dia taknak. Saya dah cuba buat blw pun still sama je dari 6 bulan sampai skrg. Kenapa dia xduduk diam bila time makan, tak makan tp buat main je. Xpenah habis pun makan. Tgk anak org lain kalau makan luar tu elok pandai makan. Tp anak saya ni xmakan. Dia buat main. Makanan berkhasiat saya dah cuba no salt no sugar sume xjalan. Okaylah cuba bg sugar salt sma je jugak. Kdg2 ada lah jugak nk makan tp 3-6 suap jela. Yg buat lg frust, kalau balik rumah parent or jumpa family mertua sakitnya hati bila org ckp “xbg anak makan ke kurus je kesian dia” faham tak kita bg dia makan tp dia yg xnak makan? Normal ke umur cmni anak masih xnak makan. Ni dikira as picky eater ke? Sedih jugak tgk anak kurus je xkan nak bg susu je. :(

1 Trả lời

Dah bawa jumpa doktor pasal ni?

1d trước

klu berat anak x ok atau anak x nak mkn, slalu nye kne refer pakar pmakanan/dietitian.. yg nie slalu nye nurse/Dr kk yg aturkan..