39week

Spe kt sni dh 39week masih blum ade tnde2..

11 Các câu trả lời

Sy pun dh nk msk 39, tp sy tgk berat baby, if dh masuk 3. 5kg sy prefer induce n minta doktor check kesihtn sy n bby smada blh delivery atau tidak, sbb bila terlalu besar risiko utk czer Sgt tinggi, 3 org ank semua induce 😁, skg yg ke 4 berat dlm 3.3kg so sy still tggu la,

5y trước

Kalau kesihatan OK n baby OK baik delivery normal, masa check sy sll tny doc nk brslin normal, sbb bila bby besar chances utk episiotomi tinggi/xpun last skali kne czer sbb bby besar n sukar nk lahir normal,

Saya pun ni tgh tggu bila la baby nak kuar..hari2 borak dgn baby suh kuar cepat..xlarat dah..ni lg 2 hari dah masuk 40 minggu..sakit contraction skit2 tu ada la tp x kerap..Tak sabar nak jumpa baby cium peluk dia..anak pertama ni..

Saya dah 39 weeks, perut dah kera sakit, tp tamda turun darah n pecah ketuban belum ada, kalau perut kerap sakit tu kena pergi hospital terus ke?

5y trước

Smlm saya checkup nurse ckp klau perut selalu mengeras and kerap every 5 minute tapi blum ade tanda2 ketuban pecah, pg je hospital .. jgn risau kan tanda2 air ketuban tu . Ade sesetengah org contraction datang dulu smpai bawa diri g spital dah dilated 2 3 cm . So nt doctor lah tolong pecah kan ketuban kalau ketuban blum pecah before 10cm . Dnt worry . Pg spital klau perut kerap mngeras . Mengeras rasa nak berak atau sakit kat celah peha tu . Dia dah bg hint tu

Sy 38 weeks 2 Hari..tgh dok mers contraction palsu...dia punya penangan pun bleh tahan gk... 😂😂😂

Lg 5hari je due date..tp xde tande2 lg bby nk kluar..bby pn duk aktif je lg dlm perut ni haa..

Entahh lah bilerr nak keluarrr 😂 tak sabar tapi takut sbb baby first time 🤣

saya... hari ni ngam2 39 weeks...

☝️ sayaaaa

🙋‍♀

saya