Makan asam

Spe kt sini mengandung suka sngat makan asam klau boleh tiap-ii hari mcm asam roselle ke asam gelugur ke ? ade x? btw sye dh 14w1d pregnant #firstmom #ingintahu

6 Các câu trả lời

boleh makan tapi berpada². saya masa 1st trimester pun suka makan masam kulit limau tu. tapi lepas sangkut air gula saya gantikan dengan buah yg memang masam mcm epal hijau dan jambu batu.

sy pulak trbalik. sebelum pregnant suka masam2 tp time pregnant takleh lngsung telan bnda masam2. masa pregnant 1st cmtu, skrg tgh preg 2nd pn sama. tgk bnde masam2 pn bole loya

Sebaikmya jgn makan tp kalau nk sekadar hilangkan rasa mual tu makanlah sikit2. Dah pregnant not easy klau makan sikit boleh membantu xsalah pun.

2x pregnant awl2 trim mmg sye akn mkn bnde2 masam untk elakkan mual/loya. masuk 2nd trim sye dh kurang makan. blh makan tp berpada2 je sis.

kalau blh jgn makan byk2 .. mkn berpada... jnji dpt mkn sikit lepas rs mengidam

Saya tak makan sebab makanan masam buat saya heartburn dengan cirit birit.